Biztos, hogy eddig tökéletesen törődtél magaddal? Az intim higiénia 7 aranyszabálya

Borítókép: Biztos, hogy eddig tökéletesen törődtél magaddal? Az intim higiénia 7 aranyszabálya Forrás: Getty Images
Reméljük, nálad is minden rendben van „ott alul”; most csekkolhatod, hogy jól bánsz-e a legkényesebb területekkel!
" urlTarget="_blank" style=" " expiration-date=" "]

A cikk a Zewa közreműködésével készült.

1. Csak a külső részeket mosd meg. A hüvely képes tisztán tartani magát, belül megmosni nem csak szükségtelen, de veszélyes is lehet.

2. A zuhany rózsáját ne irányítsd közvetlenül a kényes területekre. Inkább hagyd, hogy a víz magától végigfolyjon a testeden.

3. Mindig puha, lágy törülközőt használj. Gyakran mosd a törülközőidet, akár 2-3 naponta cseréld őket, és az ég szerelmére, ne hagyd, hogy más használja a te törülköződet (és te se használd másét!).

4. Amikor törölsz, kezdd elöl és fejezd be hátul. Úgy értjük, vécéhasználat után. :)

5. Viselj pamut alsóneműt, amely engedi lélegezni a bőrödet. A szintetikus textilek megnövelik a nedvességet az intim zónában és ezzel ideális környezetet teremtenek a baktériumoknak. A csipkebugyit csak különleges alkalmakra tartogasd, és kerüld a túlontúl szűk nadrágokat is.

6. Menstruáció alatt 2–4 óránként cserélj betétet. Ha tovább használsz egy betétet, nem csak kényelmetlenül fogod érezni magad, de a káros baktériumok is könnyebben szaporodnak. Ha tampont használsz, azt 2-3 óránként cseréld. Ha bármilyen hüvelyi fertőzésed van, egyáltalán ne használj tampont.

7. Mindig hordj magadnál nedves toalettpapírt, amely a nap bármely szakában jó közérzetet biztosít.

A Zewa nedves toalettpapír ideális eszköz az intim higiénia fenntartásához