Így eszik egy francia nő – 7 jótanács Françoise nénikémtől

Borítókép: Így eszik egy francia nő – 7 jótanács Françoise nénikémtől Forrás: europress
Françoise nagynéném, ha nálunk vendégeskedik, mindig vevő egy kis traccspartira. Legutóbb kifaggattam, hogy mit is eszik egy igazi párizsi nő, hogy még idősebb korban is úgy tündököl, mint ő.

Françoise nagynéném ízig-vérig nő, és ízig-vérig párizsi. Bár tavaly töltötte be a 70-et, mégis képes bárhol úgy megjelenni, mint egy igazi díva. Persze nem a túlcicomázott, hanem a kifinomultan elegáns értelemben. Imádja a divatot, különös tekintettel az egyedi darabokra, amiket elképzelésem szerint jól eldugott párizsi utcácskák, apró üzleteiben szerez be magának. Mikor legutóbb nálunk vendégeskedtek a férjével és segített a konyhai készülődésben, gondoltam felteszem a nagy kérdést, avagy, hogy „mitől néz ki jól a francia nő”?

Nagy meglepetésemre azt válaszolta, hogy „chic” (sikkes) bárki tud lenni, aki akar, ha viszonylag korán megismeri a testét, annak működését, és nem tömi tele hasztalan táplálékkal. Az „akkor mégis mit esznek a francia nők” további fejtegetésemre pedig elmondta az ő tuti receptjét, persze csak úgy természetesen, - nem szájbarágósan -, mert számára ugyebár ez a világ egyik legalapvetőbb dolga. Csak azért nem kezdtem el jegyzetelni, mert tutira bolondnak nézett volna, de a lényeg szerencsére a fejemben van, így most megosztom veletek.