Te hányszor veszel fel egy melltartót egymás után?

Borítókép: Te hányszor veszel fel egy melltartót egymás után?
És ha sportmelltartóról van szó? Most kiderül, mi lenne az ideális.

Elérkezett az őszinte vallomások ideje: te hányszor veszel fel egy melltartót egymás után? Minden nap új van rajtad? Vagy akár egy hétig is ugyanazt a melltartót hordod?

Az amerikai Shape magazin megkérdezett néhány szakértőt, és a válaszaikból az derül ki, hogy valójában erősen ajánlott minél sűrűbben melltartót felvenni.

A testhez közelebb eső ruhaanyagoknak köszönhetően a szervezetünk jobban ki van téve az izzadtság, olaj, kosz és baktériumok okozta káros hatásoknak, ezért többször is kell mosnunk őket” – állítja Josh Zeichner bőrgyógyász.

Egy bőrápolási szakértő, Mary Begovic Johnson pedig azt ajánlja, hogy két-három viselés után mindenképp mossuk ki a melltartónkat, éspedig kíméletesen, mosózsákban és/vagy hideg vízben. „Az átlagember naponta 40 gramm faggyút, 10 gramm bőrsejtet és 10 gramm sót termel. Ezek mind a ruházaton kötnek ki” – indokolja az ajánlását Johnson.

Ami pedig a sportmelltartókat illeti, azok tényleg minden edzés után mehetnek a mosógépbe. Még akkor is, ha nem izzadtál meg túlságosan. „Az ilyenkor keletkező baktériumok száma megsokszorozódik az átizzadt melltartódban” – magyarázza Zeichner. Persze a sportmelltartót is kíméletesen kell mosni, hogy tovább tartson.