5 fitt módszer, amivel minden ősszel felkészítem a szervezetemet az ünnepekre

Borítókép: 5 fitt módszer, amivel minden ősszel felkészítem a szervezetemet az ünnepekre Forrás: Getty Images
Nyakunkon az év legsűrűbb, legrohanósabb, legstresszesebb és a diétám szempontjából legveszélyesebb időszaka. Előre tudom, hogy ilyenkor a legnehezebb ellenállni a házias, finom falatoknak, ezért meg se próbálom teljesen kizárni ezeket az életemből, inkább néhány jól bevált módszerhez folyamodom.

Kajakóma, morzsabál, tévénézés, repetázás, tojáslikőr, stresszevés… Nem véletlen, hogy olyan sokunkra rendszerint felszalad néhány kiló az adventi időszakban, és az újévet merész fogadalmakkal és méregdrága edzőtermi bérlettel a zsebünkben kezdjük. A magam részéről, mivel néhányszor már átéltem az évvégi-éveleji bűntudatot és az ezzel járó csömört, igyekszem mindent megtenni azért, hogy az ünnepi időszak ne legyen ilyen (minden szempontból) megterhelő. Ezt leginkább úgy érem el, hogy előre tervezek: edzést, hétköznapi menüt, ünnepi menüt, sőt még azt is, hogy egy-egy összejövetelen hányféle édességet fogok enni és mennyivel előtte kapok be egy falatot annak érdekében, hogy ne farkaséhesen érkezzem.

Most megosztom veletek, hogy milyen óvintézkedéseket szoktam bevetni, nem is elsősorban azért, hogy ne hízzam meg nagyon, inkább azért, hogy megmaradjon a jó közérzetem ebben a nehéz és stresszes két hónapban: