Napi horoszkóp október 20.: a Szüzeket eltalálja Ámor nyila, a Halak szorult helyzetükben kapnak segítséget

Borítókép: Napi horoszkóp október 20.: a Szüzeket eltalálja Ámor nyila, a Halak szorult helyzetükben kapnak segítséget Forrás: Getty Images
A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, mert a csillagok ismét üzentek!

NAPI HOROSZKÓP OKTÓBER 20.

KOS (március 21.–április 20.)

Egy határidőre elvégzendő feladattal akadsz meg a mai napon, s fogalmad sincs, mit tegyél, hogy végre pontot tehess az ügy végére. Mivel ez a dolog a te képességeiden ezúttal túlmutat, épezért érdemes keresned egy olyan személyt valahol a közeledben, akit kellőképpen megbízhatónak tartasz, s rendelkezik annyi tudással és tapasztalattal, hogy átsegítsen téged ezen az akadályon. Ne feledd majd a közreműködését megköszönni neki, és említsd meg a feletteseidnek, hogy a siker nem csupán a te érdemed volt, így tudni fogják, mi az, amit még nyugodtan rád bízhatnak, és mi az, ami már túl nagy falat a számodra!

BIKA (április 21.–május 21.)

Noha karnyújtásnyira vagy a céltól, valami erőteljesen hátráltat, mi több visszahúz. Érdemes végiggondolnod, mi az oka annak, hogy nem nem megfelelően tudsz haladni, s mit kellene tenni ahhoz, hogy megtehesd az utolsó lépéseket. Amennyiben nem találod a hibát, kérj segítséget, ne vesztegesd az idődet arra, hogy hosszan elmélázol azon, hol kerülhetett porszem a gépezetbe. Nem szégyen az, ha tanácsot kérsz valakitől, aki nálad tapasztaltabbnak számít, senki nem mondta ugyanis, hogy egyedül kell megbirkóznod a feladattal. Ne aggódj, ettől még ugyanúgy a te érdemed lesz az eredmény, a dicsőséget senki nem fogja elvenni tőled!

IKREK (május 22.–június 21.)

Pontosan tudod, mit szeretnél elérni, kitűztél magad elé egy fontos célt, de abszolút mértékben tisztában vagy a határaiddal, s ez a dolog most képességeiden túlmutat, így egyelőre nem mertés nekivágni az útnak. Amennyiben hagyod, hogy a félelem eluralkodjon rajtad, soha nem fogsz semmiféle sikert elérni és maradandó alkotni, tehát soha nem tudsz majd igazán kiteljesedni sem. Érdemes mérlegelned, hogy továbbra is egyhelyben álldogálva álmodozol, vagy inkább erőt veszel magadon, és kellő önbizalommal felfegyverkezve belevágsz a kalandba. Hidd el, nem fogod megbánni, s ha a végső célodra gondolsz, nem is marad időd a félelmeiddel és frusztrációiddal foglalkozni!

RÁK (június 22.–július 22.)

Egy apró botlás lesz az, amely a mai napodat meghatározhatja, ám csak abban az esetben, ha nem tudod a helyén kezelni a problémát. Mindenkivel előfordul, hogy hibázik, de ne tulajdoníts ennek nagyobb jelentőséget annál, mint amekkorát a dolog megérdemel. Pontosan tudod, hogyan kell a csorbát kiköszörülni, még csak nincs is mások segítségére szükséged, mihamarabb állj neki tehát a hiba kijavításának! Nem olyan nagy probléma ez, hogy hatalmas lufit fújj belőle, arról már nem is beszélve, hogy minél nagyobb dobra vered a dolgot, annál nagyobb esélyed van arra, hogy másoknak is feltűnik a melléfogásod. Diszkréten oldj meg mindent és lépj tovább!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Túl gyorsan és túl jól haladnak a dolgaid, emiatt már-már kezd az egész gyanússá válni, s várod, mikor csap le egy olyan nagy vihar, amely mindent elsodor. Amennyiben nem tudod elhessegetni ezt az érzést, érdemes felkészülnöd a legrosszabbra, még akkor is, ha csupán te vizionálsz mindenféle veszélyeket. Ezzel legalább megnyugtathatod a lelkiismeretedet, hiszen mindenre számítasz. Így nyugodtan élvezheted azt a tevékenységet, amit most végzel. Ne hagyd, hogy a félelem vegyen erőt rajtad, különben soha nem fogod felszabadultan, lazán élni az életed, akkor meg mi értelme az egésznek?! Élvezd az életet, mert nincs belőle kilenc neked sem!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

A hét utolsó munkanapja kifejezetten kellemes meglepetéseket tartogat számodra, olyan emberbe botlasz ugyanis bele, aki iránt már az első pillanatban komoly vonzalmat érzel. Szinte megmagyarázhatatlan számodra, hogyan történhetett ez meg, ugyanis híresen racionális gondolkodású embernek ismernek, aki a legkevésbé sem hajlamos álomvilágban élni, most azonban érdemes megragadnod az alkalmat, hiszen hosszú távon olyan, mindent elsöprő szerelmet kaphatsz, amelyre nem is mertél volna korábban gondolni. Mielőtt azonban elrepülsz a szerelemjárattal, érdemes feltérképezned a helyzetet, mert a rózsaszín ködben előfordulhat az, hogy nem látsz mindent világosan. A nagy csalódás elkerülése érdekében próbálj nyitott szemmel járni!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Túl hamar szavaztál bizalmat valakinek, aki durván visszaélt vele, hatalmas csalódást okozva neked ezzel. Mielőtt azonban az egész világot megutálod egyetlen rossz tapasztalat miatt, gondold végig, miért történhetett így az egész, mit ronthattál el, ami végül odáig vezetett, hogy neked megfizetted a tanulópénzt. Ne gondold, hogy mindenki ilyen, csupán készülnök kell még emberismeretből. Meg kell tanulni a leckét: időnként előfordul, hogy kígyót melengetsz a kebleden, ez azonban korántsem jelenti azt, hogy mindenki rossz és ártani akar neked! Járj nyitott szemmel, hogy legközelebb könnyebben észrevedd, ha valaki csak bántani akar!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Jó szándékkal veszed a kezedbe az irányítást egy bizonyos üggyel kapcsolatban, a nagy segíteni akarásod azonban visszájára fordul és mégsem úgy sül el a dolog, ahogyan azt eredetileg szeretted volna. A nagy bukást elkerülendő gyorsan és hatékonyan kell reagálnod ahhoz, hogy ne zúduljon az egész a nyakadba. Mivel pontosan tudod, hogyan oldd meg legegyszerűbben a problémát, nem tart sokáig az sem, hogy átvágd a gordiuszi csomót. Vesd be minden tudásodat és eddig megszerzett tapasztalatodat, mindeközben vállald azt is, hogy hibáztál. Ne aggódj, mivel te is halandó ember vagy, belefér a tévedés lehetősége!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Bizonyos személyek a tágabb környezetedben olyan szerepbe kényszerítenek, amely abszolút távol áll tőled. Ne hagyd azonban magad befolyásolni, semmiképpen ne vetkőzz ki önmagadból, s ne játssz el olyan karaktert, amelyet nem tudsz hitelesen hozni, mert az értékrendedtől igen-igen távol esik. Megvan neked a saját egyéniséged, nincs szükséged arra, hogy mások mondják meg, hogyan kell viselkedni. Ne is törődj ezzel, mert nem érdemes feladnod az elveidet csupán azért, hogy mások szemében népszerű maradhass. Ha elfogadnak olyannak, amilyen vagy, rendben, ha azonban nem hajlandóak tudomásul venni, hogy lehet a dolgokról másként is gondolkodni, hagyd, hadd menjenek tovább a saját útjukon!

BAK (december 22.–január 20.)

Akad valaki a környezetedben, akinek a legidegesítőbb tulajdonsága az, hogy szeret a bolhából elefántot csinálni csak azért, hogy ezzel gyors hírnévre tegyen szert, s még az sem zavarja, ha valamilyen kétes értékű dologról van szó. Neked ezzel kapcsolatban rengeteg ellenérzésed van, épp ezért mielőtt belerángatna bármilyen kellemetlen helyzetbe az illető, érdemes nyíltan és őszintén a tudtára adnod, nem szeretnél senkinek asszisztálni ahhoz, hogy mondvacsinált helyzetekkel magára irányítsa a figyelmet. Mivel az eszközei nem a legtisztességesebbek, nem kell a saját értékrendedet feladni ahhoz, hogy neki megfelelj. Járd a saját utadat, minél távolabb tartva magad az ilyen emberektől!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

A hét utolsó munkanapján elég sok tennivaló szakad a nyakadba, így esélyed sincs feltett lábbal jégrémet majszolni, s kifelé bámészkodj az ablakon. Neked most valahogyan még sincs elég akaraterőd, nem igazán van kedved felvenni a tempót. Így azonban pórul járhatsz, mert ha lazsálsz, vállalnod kell a felelősséget miatta, hiszen vannak határidők, s azokat be kell tartani, fogyasztható eredményt kell produkálni. Hidd el, mások is úgy gondolják, jól lenne egyszerűen fejest ugrani a hosszú hétvégébe, de ha nem szeretnéd magadra haragítva a feletteseidet, s nem szeretnél konfliktushelyzetbe kerülni, jobb lesz, ha nagyobb sebességre kapcsolsz, s nekiindulsz a hegynek. Majd a sikeres csúcstámadás után ráérsz megpihenni!

HALAK (február 20.–március 20.)

Szorult helyzetedben ma egy olyan személytől érkezik a segítség, aki más napokon igen távol áll tőled, s nem is igazán szimpatizál veled. Most azonban életmentésnek tűnik a beavatkozása, hisz nélküle nem biztos, hogy sikerrel tudnád megugrani az előttet tornyosuló akadályt. Légy hálás és mondj köszönetet az illetőnek, hisz nem mindenkinek dobnak mentőövet, miközben fulladozik a nyílt tengeren. Érdemes kissé félretenned az előítéleteidet és keresd a pozitív dolgokat ebben az emberben, lehet ugyanis, hogy egészen más tulajdonságokkal rendelkezik, mint azt korábban gondoltad!