Napi horoszkóp november 18.: a Bikák elhagyják a komfortzónájukat, az Oroszlánok bonyolult feladattal küzdenek

Borítókép: Napi horoszkóp november 18.: a Bikák elhagyják a komfortzónájukat, az Oroszlánok bonyolult feladattal küzdenek Forrás: Getty Images
Ezt üzenik a csillagok erre a borús szombati napra.

NAPI HOROSZKÓP NOVEMBER 18.

KOS (március 21.–április 20.)

Elégedett vagy a jelenlegi életeddel, mások mégis azt vetik a szemedre, hogy nem ott kellene tartanod, ahol éppen most vagy. De ne foglalkozz azzal, ki mit mond, mert ha mindig másokhoz igazodnál, abból semmi nem jönne ki. Éld csak a saját életetedet, hiszen te is felnőtt ember vagy – önálló gondolatokkal, saját célokkal. Hadd döntsd el már te magad, hogy mi az igazán jó neked! A károgókkal meg nem is kell törődnöd!

BIKA (április 21.–május 21.)

Hosszú ideje foglalkoztat a gondolat, hogy olyasmiben is kipróbáld magad, ami nem tartozik a megszokott hétköznapi tevékenységek közé. Mostanra érett azonban meg benned az elhatározás, hogy végre kilépj a komfortzónádból és olyan kalandra vállalkozz, amihez foghatót még hírből sem ismersz. A környezeted nem fogadja kitörő örömmel az ötletet, de próbáld megnyugtatni őket, hogy jól esikugyan a féltés, de ez most az a helyzet, amikor érdemesnek találod az alkalmat arra, hogy végre új élményekkel gazdagodj! Ügyelj azért a testi épségedre is!

IKREK (május 22.–június 21.)

Nagyon nincs ínyedre egy bizonyos feladat, legszívesebben nem is foglalkoznál vele, hiszen a megítélésed szerint sok más dolog van, amire koncentrálhatnál ehelyett. Mivel azonban valaki megbízott vele, te pedig elvállaltad, jobb, ha mégis előveszed az ügyet, időt áldozol rá és mihamarabb megoldod. Ha a végtelenségig húzod az időt, annál később szabadulsz, miközben folyamatosan a fejedben motoszkál a gondolat, hogy végre tenned kéne valamit. Hidd el, neked is sokkal jobb lesz, ha túlesel a dolgon, s akkor megnyugszik a lelkiiemereted is!

RÁK (június 22.–július 22.)

Valakitől sokat reméltél, de a vártnál rosszabbul teljesítette a feladatot, ezért meginog a belé vetett bizalmad is. Igyekezz ezért a tudásodat és a tapasztalataidat átadni neki, hogy ő is megtanulhassa azt, ami neked már a kisujjadban van. Később ezért büszke lehetsz majd magadra, hiszen másokat is sikerélményekhez juttattál. Légy azonban türelmes tanítómester!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Rád testáltak egy igen bonyolultnak látszó, felelősségteljes feladatot, ami a kompetenciahatáraidon messze túlmutat. Mivel azonban a felettesed bízott meg vele, nem mertél nemet mondani, így most már kénytelen vagy a lehető legtökéletesebben teljesíteni. Ne ess kétségbe, inkább koncentrálj, hisz most már úgynincs más választásod, mint megoldáscentrikusgondolkodással, minden tudásodat és eddigi tapasztalatodat latba vetve pontot tenni az ügy végére. Ha figyelsz, nem lesz probléma az eredménnyel sem!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Biztonságban érzed magad, megmelegedtél a fészkedben, nehezen veszed tehát rá magad arra, hogy elhagyd azt, hisz attól félsz, ha túl magasra repülsz, a szárnyad szegheted. Így azonban soha nem fogsz új élményeket szerezni, új helyeket megismerni. Igen, lehet, hogy nem minden szituáció a legkényelmesebb számodra, de meg kell tanulnod ezeket is kezelni, mert ha nem készülsz fel rájuk és váratlanul jönnek szembe, abból csak bajod lesz. Higgy magadban, lehet, hogy az első egy-két próbálkozásnál nagyot esel, de harmadikra már biztosan sikerülni fog! És ha elesel?! Állj fel, porold le magad és indulás tovább!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Komoly kihívás előtt állsz, amely igalommal tölt el, miközben minden porcikád remeg a félelemtől. Bár nagyon szeretnél belevágni a dologba, de állsz készen az indulásra. Addig nem is érdemes semmit elkezdened, amíg meg nem nyugtattad magad, le nem higgadtál, nem számoltál miden egyes veszéllyel. Csak akkor fogj bele bármibe, ha mindent alaposan végiggondoltál, mert csak akkor érsz el bármilyen eredményt, ha nem hajtod görcsösen a sikert és elfogadod, hogy pont ugyanannyi esélyed van a győzelemre, mint arra, hogy kudarcot vallasz! Amennyiben döntöttél, ne késlekedj belevágni még a mai napon, mert lehet, hogy holnap már késő lesz!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Borzasztóan sok energiát pazarolsz arra, hogy másokat elégedettnek és boldognak láss, ennek érdekében minden bonyolultabb helyzet megoldását magadra vállalod csak azért, hogy senki ne csalódjon benned. Ez azonban roppant fárasztó, és mialatt a környezetedre koncentrálsz, nem marad sem időd, sem energiád magadra, arra, hogy a saját ügyeidet is rendbe tedd. Tudj megfelelő prioritási sorrendet felállítani, mert ha mindig arra figyelsz, hogy mások mosolyogjanak, te nem leszel boldog és elégedett.

NYILAS (november 23.–december 21.)

Kezded elveszíteni a türelmedet egy bizonyos dologgal kapcsolatban, úgy érzed, teljesen feleslegesen futod a köröket, hiszen abszolút nincs semmilyen eredménye. Nem érdemes azonban most hátat fordítanod, ha már eddig eljutottál, inkább szedd össze minden erődet, tarts ki és akard a sikert! Senki nem mondta, hogy bármi magától az öledbe fog hullani, ne feledd azonban, hogy sokkal édesebb lesz a siker íze, ha megküzdöttél érte! Szóvalcsak harcolj kitartóan!

BAK (december 22.–január 20.)

Mindig az volt az életedben az elsődleges és legfontosabb szempont, hogy a környezetedben élők elégedettek legyenek veled, hogy ne okozz senkinek csalódást. Mindeközben viszont lemaradtál számtalan élményről, ami tálcán kínálkozott, ám mivel te attól tartva, mit gondolnak majd rólad a többiek, nem ragadtad meg ezeket a lehetőségeket. Most már ne bánd a dolgot, de ébredj fel, nyisd ki a szemed és kezd el a saját életed úgy élni, ahogyan az neked jó. Elvégre nem lehet mindig csak másokra figyelni, mások szempontjai szerint cselekedni! Légy önző és valósítsd meg az álmaidat!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Nagyon pontosan kiszámítottál mindent, sokat fáradoztál azért, hogy a körülmények ideálisak legyenek ahhoz, hogy teljesen simán végigmenj egy akadálypályán. Most azonban mégis úgy tűnik, hiba csúszott a számításaidba, váratlan események befolyásolják ugyanis a helyzetet, s ez gyors és hatékony beavatkozást igényel. Ez is azt bizonyítja, hogy nem lehet mindent előre látni, ráadásul vannak bizonyos dolgok, amelyeket bármennyire is szeretnél, egyszerűen nem tudsz befolyásolni. Próbálj újratervezni, de semmiképpen ne vessz el a részletekben!

HALAK (február 20.–március 20.)

Rendkívül tudatossan és racionálisan intézed a folyamatban lévő ügyeidet, szeretnéd ugyanis, ha a lehető legjobbat hoznád ki mindenből. Útközben azonban könnyen akadhatnak kisebb-nagyobb akadályok, amelyeket muszáj lesz megugranod ahhoz, hogy a terveid szerint alakuljanak a dolgaid. Ne félj, leküzdöd ezeket, hiszen rendelkezel éppen elég tapasztalattal hozzá. Nincs lehetetlen, bár könnyen lehet, hogy most kissé tovább tart elérni a célodat, mint amit általában megszoktál!