Napi horoszkóp november 17.: a Mérlegek problémamegoldásban jeleskednek, a Nyilasok maximalisták

Borítókép: Napi horoszkóp november 17.: a Mérlegek problémamegoldásban jeleskednek, a Nyilasok maximalisták Forrás: Getty Images
Jaj de jó, péntek van, ráadásul itt a horoszkóp!

NAPI HOROSZKÓP NOVEMBER 17.

KOS (március 21.–április 20.)

Próbálsz elfojtani magadban egy érzést: valami hosszú ideje nem hagy nyugodni, s bárhogyan is igyekszel elnyomni, időről időre felbugyog benned és nem tudsz mit tenni ellene. Mivel ez egyre jobban nyomaszt, érdemes tisztáznod magadban, hogy mi is pontosan az a dolog, ami ennyi álmatlan éjszakát okoz, és miként lehetne megoldani a helyzetet. Ha elég mélyre ásol és bátran szembe mersz nézni ezzel a bizonyos zavaró tényezővel, nagy kő eshet le e a szívedről, ami nagyban megkönnyíti majd az életedet. Légy okos és bátor, s meglátod, sokkal jobban tudsz majd aludni!

BIKA (április 21.–május 21.)

Határidőre kell végezned egy bizonyos dologgal, emiatt eszeveszett kapkodásba kezdesz, mert már az elején látszik, hogy azt nem tudod időben befejezni. Mielőtt azonban az őrület határa kerülnél, lásd be, hogy ezzel csak saját magadat akadályozod az előrehaladásban. Ülj le, gondold végig alaposan, mikor, mit és milyen sorrendben kell tenned annak érdekében, hogy közelebb kerülj a célhoz. Ne rettenj meg a kihívástól, minden képességed megvan ahhoz, hogy megbirkózz a feladattal. Mutasd meg mindenkinek, mire vagy képes, ha a helyzet megköveteli!

IKREK (május 22.–június 21.)

Váratlan helyzet adódik a mai napon, amit mihamarabb meg kell oldanod, ám ahelyett, hogy kidolgoznád a megfelelő taktikát, kétségbeesetten fel-alá szaladgálsz, hátha belebotlasz valakibe, aki megmutatja a helyes utat. Nem biztos azonban, hogy ez a legokosabb, amit tehetsz, sokkal inkább arra kellene törekedned, hogy saját magad találd meg a megoldást. Ne akarj mindig másokra támaszkodni, hiszen vagy te olyan erős, s rendelkezel annyi tudással és tapasztalattal, hogy ne jelenthessen gondot ennek a szituációnak a megoldása sem. Nyisd ki a szemedet és próbálj az orrodnál kicsit tovább látni!

RÁK (június 22.–július 22.)

Olyan dolog miatt aggódsz, amire abszolút nincs ráhatásod, így nem is tudod befolyásolni az eseményeket, éppen ezért be kell látnod, hogy nincs értelme valamiért görcsölni, ami már az elején eleve el van rendelve. Próbálj inkább másfelé nyitni, és erre a vesztesnek tűnő ügyre csak akkor áldozz bármennyi időt és energiát, ha látsz legalább halvány reményt arra, hogy ebből bármit is ki lehet hozni. Amennyiben azonban esélyed sincs a sikerre, jobban jársz, ha túllépsz az egészen. Figyelj inkább arra, hogy milyen lehetőségek kerülnek az utadba, és ne félj élni velük!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Szorult helyzetedben ma egy olyan személytől érkezik a segítség, aki egyébként nem áll túl közel hozzád, s nem is igazán szimpatizál veled. Most azonban az életmentő szerepét tölti be, hiszen nélküle szinte biztosan nem boldogulnál. Légy hálás és mondj köszönetet az illetőnek, mert nem minden fuldokló annyira szerencsés, hogy még időben mentőövet dobnak neki. Érdemes tehát félretenni az előítéleteidet, és lásd meg ennek az embernek a jó tulajdonságait is, könnyen lehet ugyanis, hogy nem is olyan antiszimpatikus személyiség, mint amilyennek azelőtt gondoltad!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Pillanatnyi figyelmetlenséged miatt kellemetlen szituációba kerülsz, amiből csak hosszas magyarázkodás árán tudsz kikeveredni. Ez elég sok energiádat felemészti és a hangulatodra is rányomja a bélyegét, így nincs is kedved már semmihez. Előfordulnak azonban ilyen helyzetek, s ne vedd a lelkedre a dolgot, hiszen te sem vagy tévedhetetlen. Időnként lankadhat a figyelmed, ezért hibázhatsz, de azt is tudod, hogy adott esetben a felelősség is téged terhel, és soha nem próbálsz kibújni alóla, ami már önmagában sem kevés!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

A hét utolsó munkanapján szükséged lesz a problémamegoldó képességedre, hiszen olyan szituáció adódik, amelyben minden tudásodat és tapasztalatodat be kell vetni. Mivel a többiek is bíznak benned, így pontosan tudod, hogy oda kell tenned magad annak érdekében, hogy sikerüljön megmenteni a helyzetet. A legfontosabb, hogy ne ijedj meg semmitől, mert ha hiszel a képességeidben, menni fog minden, mint a karikacsapás! Emlékezz rá, hogy voltál már ilyen helyzetben, és sikerrel megoldottad azt is!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Akad valaki a környezetedben, akivel kapcsolatban úgy érzed, hogy takargat valamit, nem őszinte veled, ezért azt gondolod, hogy mihamarabb ki kellene ugrasztanod a nyulat a bokorból. Korántsem biztos azonban, hogy ez lenne a legbölcsebb megoldás, mert sokkal célravezetőbb lehet, ha nem rajtaütésszerűen kényszeríted ki belőle az igazságot, hanem megpróbálod rávezetni arra, hogy az egyenes út mindig sokkal rövidebb. Érzékeltesd óvatosan az illetővel, hogy átlátsz rajta, s ha okosan taktikázol, előbb fog eléd állni, mint azt gondolnád. Amennyiben így történik, értékeld az őszinteséget!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Maximalista ember vagy, ezért a végsőkig küzdesz azért, hogy elérd a céljaidat és sikeres ember lehess, a környezetedtől pedig pontosan ugyanezt a hozzáállást várod el. Mindazonáltal el kell fogadnod azt is, hogy mások esetleg nem így gondolkodnak. Így mérlegelned kell, hogy milyen konfliktushelyzeteket érdemes vállalni. Hidd el, sokkal kevesebb energiádba kerül, ha a saját utadat járod, s arra koncentrálsz, hogy megvalósítsd a saját álmaidat. Ha ebben társaid is akadnak, azt értékeld, de ne gyakorolj nyomást másokra!

BAK (december 22.–január 20.)

Akad valaki a környezetedben, aki őrangyalként áll a hátad mögött, s arra figyel, hogy mikor szorulsz segítségre és mikor állhat ki érted. Te azonban, ahelyett, hogy értékelnéd a dolgot, teherként éled meg azt, hogy folyamatosan beleszólnak az életedbe olyasmivel kapcsolatban is, ami kizárólag a te dolgod. Mielőtt azonban meggondolatlanul megbántanál bárkit, tekints úgy a helyzetre, hogy az illető csupán jót akar neked, s nem ártó szellemként legyeskedik körülötted. Nem akar azonban ő semmi rosszat neked! Különösen szerencsésnek mondhatod magad, hiszen nem mindenkinek van ilyen őrangyala, aki minden lépését vigyázza!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Akad valaki a környezetedben, aki szinte sportot űz abból, hogy a mások által elvégzett, gyakran igen sok áldozattal járó munkának mindig ő arathassa le a gyümölcsét. Mindezt pedig egészen szemérmetlenül teszi úgy, hogy az már mindenki számára feltűnő, s ezt te is roppant zavarónak találod. Éppen ezért – amennyiben elég erős vagy hozzá – megvan a lehetőséged arra, hogy lerántsd az illetőről a leplet, ám ebben az esetben számolnod kell azzal, hogy garantáltan nyakig benne leszel te is a konfliktusban, amire nem biztos, hogy szükséged van. Mielőtt tehát lépnél, mindenképpen érdemes végiggondolnod, hogy neked mi a jobb. Lehet, hogy amíg nem érint a dolog, nem bölcs dolog beleavatkozni valamibe, amihez semmi közöd!

HALAK (február 20.–március 20.)

Egy kis leleményességgel a mai napon lehetőséged adódik arra, hogy még azelőtt lezárhass egy folyamatban lévő ügyet, mielőtt az tovább bonyolódna. Ehhez azonban szükséged lesz minden női praktikára, hogy néhány lépéssel elérhesd a célodat, ám azt csak a végén fogod látni, megérte-e trükközni annak érdekében, hogy te állhass a dobogó legfelső fokára. A kockázatok ellenére mégis megéri próbálkozni, hiszen sohasem tudhatod, mi mindent hozhatsz ki a helyzetből, épp ezért tegyél meg minden tőled telhetőt azért, hogy mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül mondhasd el, rajtad egy percig sem múlott a siker. Amennyiben számodra nem túl kedvezően alakul a dolog, az azt jelenti, hogy bizonyos puzzle-darabok hiányoznak még ahhoz, hogy teljes legyen a kép, ebben az esetben fogadd el, hogy nincs még vége az ügynek!