Megpróbáltam visszaszokni a sima tusfürdőkre, ez lett a következménye

Megpróbáltam visszaszokni a sima tusfürdőkre, ez lett a következménye
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nagyjából 5 éve, hogy elkezdtem szinte csak natúr termékeket használni a bőrömre...

Nem mondanám, hogy túlzottan érzékeny bőrű lennék, inkább erősen vízhiányos, száraz a bőröm, főként a kezemen és a lábamon. Emlékszem, amíg nem vettem rá magam a rendszeresebb testápolásra, telente olyan volt a lábam vádlitól lefelé, mintha egy rinocérosz bőrét néznénk közelről. Elárulom, se nem szép látvány, se nem kellemes az állandóan feszítő érzés.

Szóval ennek felszámolása okán váltottam jó pár évvel ezelőtt a természetesebb termékekre. Persze nem kell azt gondolni, hogy egy tusfürdő akkor alapból 1000-2000 forintba kerül nekem, általában megelégszem a drogériák minőségibb, saját márkás natúrtermékeivel, és csak egyszer-kétszer dobok be valami újítást, ha találok egy kellemes illatot vagy új márkát.

Eddig minden a legnagyobb rendben volt, meg is vagyok elégedve az összes árucikkel, amit már régóta használok. Azonban egyre több terméken olvasom mostanában, hogy színezőanyag-, meg parabénmentes stb. stb.

Kép
forrás: GettyImages

Azokon is, amelyek nem kimondottan természetes kozmetikumok, csak néhány összetevőjükben van változás a jó irányba. Gondoltam, adok egy új esélyt ezeknek, hátha végre elég lesz ezeket is megvennem valamivel olcsóbban és persze a különböző illatukért, mert kicsit már kezdem unni a megszokott termékeim aromáinak ismétlődését.

Megvettem hát néhány ilyen parabén- és színezékmentes tusfürdőt, s mindet annak rendje-módja szerint el is használtam hamar. Szerencsére nem tapasztaltam a bőrömön semmilyen romlást, azonban egy dologra felfigyeltem: a natúr tusfürdőim majdnem egy egész héttel tovább bírták ugyanabban a kiszerelésben, mint a simák.

A „sima” tusfürdők egy kicsit talán hígabbak is voltak, de az egész biztos, hogy jobban habzottak is, mint a natúrtermékek. Lehet, hogy ez az oka? Olcsóbban kapsz ugyanannyit, de valójában kevesebb fürdésre elég. Nem tudom, talán csak én voltam túl mohó a használatukkal.

Kép
forrás: GettyImages

Ezeken a félsikeren felbuzdulva azonban vettem egy-két olyan terméket is, amit ezer éve nagyon szerettem, például azt a krémes mandulás tusfürdőt, aminek a habfürdőjével régen ki sem lehetett robbantani a kádból. Sajnos ennek az illatán kívül túl sok pozitív hozadéka nem volt: két heti használat után ugyanis ismét száraz volt tőle a bőröm.

A finom mandulás illatútól. Úgyhogy ennyi: most ismét visszatáncoltam a jól bevált natúrtermékeimhez, s ezekhez néha keverek egy-két parabénmentes olcsóbb cuccot. Talán több időt kellett volna adnom az alkalmazkodáshoz, talán nem. Talán túlontúl érzékennyé vált a bőröm a sok natúrtermék után, talán nem. Talán egyszer hosszabban ezt is tesztelem.

Nektek is van ilyen tapasztalatotok szépségápolási termékekkel? Írjátok meg kommentben!

Nézd meg a galériánkat> 4 kép
4 mérgező összetevő, ami sajnos még mindig sok szépségápolási termékben előfordul
50 dolog, amit simán megtehetnél, ha nem aggódnál tovább a tested miatt

Nem azért, mintha hibás lennél azért, mert aggódsz. Csak hogy tudd.

Halloweeni partira rémisztő ufó szemet készíts! Ráadásul finom

Üres kézzel nem illik menni, vendéget fogadni, ez pont elég rémisztő lesz a bulira.

Így spórolhatsz a babaholmikon – 6 okos tipp

Néhány hasznos tipp édesanyáktól, hogy ők miként tudtak spórolni a babaholmik beszerzésekor!

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft