Ebben szenved Katalin hercegné is: ezt érdemes tudnod a vészes terhességi hányásról

Borítókép: Ebben szenved Katalin hercegné is: ezt érdemes tudnod a vészes terhességi hányásról Forrás: Getty Images
Ezt a terhesség alatti betegséget cseppet sem szabad félvállról venni, ugyanis veszélyes is lehet.

A várandósság idején – főként az első hónapokban –, a legtöbb nő rosszulléttől, émelygéstől és hányástól szenved. Persze semmi sincs kőbe vésve, az is lehet, hogy neked meg sem érezte a szervezeted a változást és gyorsan átvészelted az első 1-2 hónapot. Sajnos vannak azonban, akik nem ennyire szerencsések és még az átlagos rosszullétekhez képest is extra mennyiségű jut ki nekik a rosszból. Közéjük tartozik Katalin herecgné is, akiről nemrég derült ki, hogy harmadik kisbabájukkal állapotos. A hercegné az előző két terhességét is igen nehezen viselte, így már most is – rögtön a terhessége elején – megkímélik mindennemű udvari feladatától és kötelességétől, hogy valamelyest segítsenek neki átvészelni a nehéz heteket.

De mi is az a vészes terhességi hányás, más néven a hyperemesis gravidarum?

Ez egy igen súlyos betegség a terhesség alatt, amiről nem tudni pontosan, hogy mitől alakul ki. Korábban mentális problémákra gyanakodtak a kutatók, de mára bebizonyosodott, hogy nincs ilyen kimutatható összefüggés. A leggyakoribb tünetekről és a betegség kezeléséről a galériában olvashatsz.

Ha Katalinnak sikerül átvészelnie ezt a nehéz időszakot, egész biztosan ugyanúgy fog ragyogni a boldogságtól, mint előző két terhessége alatt. Nagyon szorítunk neki, így ezt a sok kismamának hasznos anyagot róla készült kismamafotókkal illusztráltuk.