Ez a 26 éves nő eltökélten küzd azért, hogy megváltoztassa a szépségről formált véleményedet

Borítókép: Ez a 26 éves nő eltökélten küzd azért, hogy megváltoztassa a szépségről formált véleményedet Forrás: boredpanda.com
Szinte biztos, hogy te sem 26-nak nézted elsőre a modellt...

A 26 éves Sara Geurts még csak 10 éves volt, amikor megtudta, hogy egy gyógyíthatatlan betegségben, Ehlers-Danlos-szindrómában szenved. Ez egy igen ritka örökletes kötőszöveti rendellenesség, amelynek hatására a szervezete nem termel megfelelő mennyiségű kollagént, így a bőre egy idő után megereszkedik, őt pedig a koránál jóval idősebbnek láttatja. A fölösleges bőrredő pedig még csak a betegség egyik legenyhébb tünete, sajnos vannak olyanok, akik napi fájdalmakat élnek át a legkülönbözőbb ízületi betegségek, a gerinc elváltozásai, de akár még szívelégtelenség miatt is.

Eleinte Sara utálta a testét, nem tudott megbarátkozni a gondolattal, hogy így kell élnie, azonban idővel rájött, hogy "csak" át kell kereteznie a dolgokat. Ma már modellkedik, a róla készült fotósorozattal és videóval pedig felhívja a figyelmet az önelfogadás fontosságára és arra, hogy a testünket úgy kell szeressük, ahogyan van.

Régen a bőröm okozta számomra a legnagyobb önbizalomhiányt és bizonytalanságot magammal kapcsolatban. Ma már úgy gondolom, hogy ez a lehető legcsodálatosabb dolog, amit valaha kaphattam. Minden egyes tökéletlenség igazán meghatározóvá tesz minket, és elmond rólunk egy történetet: kik vagyunk, milyen küzdelmeken mentünk eddig keresztül, és most milyen úton járunk
nyilatkozta Sara.
22-23 éves korában kezdett el megbarátkoznia a túl korán kialakult ráncaival...

A fiatal nő jól tudja, hogy akik hasonló cipőben járnak, mennyi nehézséggel kell napi mint nap szembenézzenek, de arra buzdítja őket, hogy emelkedjenek felül az akadályokon, mutassák meg a világnak, hogy ők is beleillenek.

Mindig lesznek emberek, akik félnek majd tőled, vagy tartják tisztes távolságot tartanak tőled. Te más vagy. A társadalom még ma sincs arra felkészülve, hogyan kezeljen valakit, aki kilóg a tömegből. Sokszor azt sem tudják, miként reagáljanak, ha valaki nem illik bele a képbe. Ahelyett, hogy segítenének megszerettetni veled a másságodat, a különlegességedet, furának és selejtesnek pecsételnek meg. De ezzel ne is foglalkozz, az ilyenek csesszék meg!
szólalt fel a hozzá hasonlók védelmében Geurts.

A modell fotóiból itt láthatsz egy összeállítást, ha végignézted, írd meg nekünk, hogy milyennek találtad!