8 dolog, amit a mentálisan erős nők minden nap csinálnak

Borítókép: 8 dolog, amit a mentálisan erős nők minden nap csinálnak Forrás: gettyimages
Ha elkélne egy kis mentális erősítés, olvasd el ezeket a tippeket!

Kénytelenek vagyunk belátni, hogy egy állandóan rohanó, idegeskedő generáció tagjai vagyunk, akik nap mint nap a "most azonnalban" élnek, akiknek egy percre sem lankadhat a figyelme, akiknek 200 százalékon kell teljesíteniük az élet minden területén ahhoz, hogy ne morzsolja fel őket a folyamatosan fejlődő, átalakuló társadalom. Ahhoz, hogy képesek legyünk tartani a tempót, mentálisan is felkészültnek, erősnek kell lennünk, így a szellemünket ugyanúgy szükséges edzenünk, mint ahogyan azt a testünkkel is tesszük. Következzen most néhány tipp arra, hogy miként tudjuk ezeket a szellemi edzéseket a legkönnyebben integrálni a mindennapjainkba!

Forrás: getty

1)) Indíts tiszta lappal!

Lehet, hogy a tegnapi napod nem úgy sikerült, ahogyan szeretted volna, sőt még az is lehet, hogy nem dicsértek épp agyon a munkahelyeden. Azonban kár lenne ezt a frusztrációt dédelgetni magadban egész héten, próbáld meg ezért elengedni! Kelj fel kicsit korábban, fogalmazd meg magadban, hogy ma mit szeretnél elérni, és koncentrálj a célodra egész nap!

2)) Ne agyald túl, hagyd el az aggódást!

Nyilván ezer és ezer gondolat kavarog a fejedben mindössze egyetlen dologgal kapcsolatban, de rengeteg szellemi energiádat leköti és elszívja, ha valamibe túlzottan belepörgeted magad, amiből nem tudsz jól kikerülni. Az állandó aggodalmaskodással kezdeni a napot nem túl célszerű, hiszen az máris rányomja a bélyegét minden másra is.

Forrás: getty

3)) Oszd meg a gondolataidat valakivel!

Ha erős akarsz maradni, mindig szükséged lesz hozzád hasonló gondolkodású emberekre a környezetedben, akikkel közösen táplálhatjátok egymás energiáit, és akikkel építő módon tudtok megvitatni szinte minden titeket foglalkoztató dolgot. Nem kell rögtön a kollegákra gondolni, elég, ha minden reggel felhívod a testvéredet vagy az anyukádat – vagy bárkit, akinek igazán pozitív a kisugárzása, és elbeszélgetsz vele kicsit az aznapi terveidről, gondolatairól.

4)) Maradj pozitív!

Fölösleges olyasmin aggódnod, amin nem tudsz változtatni vagy amire nincs ráhatásod. Inkább fordítsd meg a gondolatmenetet, és kérdezd meg magadtól: mit tanultam ebből? Milyen tapasztalatot szereztem ezáltal? Legközelebb miként fogom jobban csinálni?

5)) Írd le a negatív dolgokat!

Ha valami nagyon nyomaszt és nem tudsz szabadulni tőle, adj magadnak néhány percet vagy akár fél órát arra, hogy papírra vesd a félelmeidet! Segít könnyíteni a lelkeden, ha képletesen megszabadulsz egy tehertől azzal, hogy azt írott formában "kibeszéled" magadból.

6)) Csinálj valami felemelőt!

Minden napodba iktass be valami pluszt, valami újat, ami segít feltöltődni, ami igazán felemelő érzést tud nyújtani számodra! Lehet ez egy fejezet elolvasása egy könyvben vagy egy hobbi, a lényeg, hogy engedd át magad, és hagyd, hogy segítsen kikapcsolni, pihenni!

Forrás: getty

7)) Biztasd önmagad néhány szóban!

Az öndicséret cseppet sem büdös, sőt, nagyon is fontos része a magabiztosságod, a mentális erőd megszilárdításának! Ha van egy-két üres perced, amelyet önmagad dicséretére szánhatsz, ne fecséreld el! Reggel sminkelés közben jegyezz meg magadnak néhány jó tulajdonságot, vagy munkába menet mantrázd magadban, hogy mennyire rátermett vagy! Erősítsd magadban a jó dolgokat, hosszútávon növelheted vele az önbizalmad!

8)) Figyelj másokra, vedd észre az embert!

Ne csak magaddal törődj persze, hanem a téged körülvevőkkel, akár idegenekkel is! Ne fordítsd el a fejed, ha nem telne sok energiádba segíteni valakinek, légy nyitott arra, hogy adj magadból egy kis jót az embereknek! Adni, segíteni, törődni elengedhetetlen dolog, megerősítik benned a magadba és másokba vetett hitet, s sokszor új célokat is segítenek kijelölni számodra.