Komolyan emiatt nem tudod elérni az álomalakot? 4 szó, ami szabotálja a fogyásodat

Borítókép: Komolyan emiatt nem tudod elérni az álomalakot? 4 szó, ami szabotálja a fogyásodat Forrás: Getty Images
Bizony, nem a cukor és nem a mozgáshiány, hanem 4 szócska!

Szénhidrátmentes

A szénhidrát valami bűnös, tiltott dologként szerepel egy fogyókúrázó szótárában, pedig erre a tápanyagra is ugyanakkora szüksége van a szervezetnek, mint a fehérjére, és igen, a zsírra is. Arra kell ügyelni, hogy lassan felszívódó típusúakat válassz, és ne olyanokat, amelyek gyorsan emelik meg a vércukorszintet (mint a finomított verziók). Azzal, hogy mindenhol a szénhidrátmentes ételeket keresed, csak összezavarod az anyagcserédet, ami hosszútávon szabotálja a fogyást.

Gluténmentes

Aki gluténérzékeny, annak kerülnie kell a gluténtartalmú ételeket, viszont, aki nem, annak erre semmi szüksége. Ráadásul gyakran olyan megoldásokkal helyettesítik a glutént, amelyek oda vezetnek, hogy az adott étel jóval kevesebb rostot és sokkal több cukrot tartalmaz. Szóval ha nem kell, ne egyél ilyeneket!

Zsírszegény

A zsírra is nagy szükséged van, ott vannak például az avokádó vagy a magvak, amelyek kifejezetten magas zsírtartalmúak, ellenben nagyon egészségesek és még a fogyásodat is segítik. A zsírmentes termékek pedig általában cukrosak, ami sokkal többet árt neked, mint egy kis zsír.

Akaraterő

Ha fogyózol, és "elfogy az akaraterőd", akkor hízlaló ételekkel jutalmazod magad? Ez nem az akaraterőről szól. Amennyiben folyamatosan szigorú diétán vagy, bizony szükséged is van rá, de akkor egyszer tényleg elszakad a cérna. Inkább koncentrálj a "mértékletes" szóra, mert bármit ehetsz, csak nem mindegy, milyen mennyiségben. Így folyamatosan megkap mindent a szervezeted, és sosem jutsz el oda, hogy kirabold a hűtőt!

A cikk eredetileg a joy.hu-n jelent meg.