A PMS tünetei és lehetséges kezelése – a szakértő válaszol

A PMS tünetei és lehetséges kezelése – a szakértő válaszol

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Mit tehetünk a PMS azaz premenstruális szindróma tünetei ellen? Dr. Csermely Gyula szülész-nőgyógyász főorvos válaszol olvasónk kérdésére.

Sorozatunkban szakértőink adnak választ az olvasók kérdéseire – most dr. Csermely Gyula szülész-nőgyógyász, a Rózsakert Medical Center főorvosa válaszol:

Kép

24 éves nő vagyok. Menstruáció előtt rendszeresen nagyon rosszul érzem magam: fáj a fejem, hangulatingadozásaim vannak, puffadok, vizesedek és görcsölök. Az erős görcsök a menstruáció alatt is kínoznak. Olvastam a premenstruációs szindrómáról, esetemben is erről lehet szó? Tehetek a PMS ellen valamit?

Jól gondolja, elképzelhető, hogy premenstruális szindróma, azaz röviden PMS és fájdalmas menstruáció tünet együtteséről van szó. A kettő együtt jól kezelhető fogamzásgátló tablettával, amennyiben egyelőre nem szeretne gyermeket vállalni. Gyermekvállalási szándék esetében pedig a terhesség maga kezeli ezt a problémát. Alapvetően azt lehet mondani, hogy néha az életmód változtatás, rendszeres sportolás (heti háromszor minimum 45 perc) javíthat ezeken a tüneteken, de végső soron a hormonális fogamzásgátló eszköz a rendelkezésünkre áll.

Neked is van kérdésed? Írd meg nekünk e-mailben az evamagazin@evamagazin.hu címre, és mi feltesszük őket dr. Csermely Gyulának. Az oldalon a kérdésed természetesen név nélkül fog megjelenni.

Ennél aranyosabban nem lehet beszélni a gyerekekkel az apjuk félrelépéséről – így csinálta anno Diana hercegnő

Az utóbbi hónapokban minden Diana hercegnőről szól, hiszen most van a halálának 20. évfordulója, így olyan titkok, információk is kiderülnek róla, amik korábban rejtve maradtak.

Ide utazz a horoszkópod szerint, ha HALAK jegyű vagy!

Maxold ki a pihenést egy csodás vízparti helyen!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

5 lapszám Éva + 5 lapszám InStyle

Csak 2995 Ft