A PMS tünetei és lehetséges kezelése – a szakértő válaszol

A PMS tünetei és lehetséges kezelése – a szakértő válaszol

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Mit tehetünk a PMS azaz premenstruális szindróma tünetei ellen? Dr. Csermely Gyula szülész-nőgyógyász főorvos válaszol olvasónk kérdésére.

Sorozatunkban szakértőink adnak választ az olvasók kérdéseire – most dr. Csermely Gyula szülész-nőgyógyász, a Rózsakert Medical Center főorvosa válaszol:

Kép

24 éves nő vagyok. Menstruáció előtt rendszeresen nagyon rosszul érzem magam: fáj a fejem, hangulatingadozásaim vannak, puffadok, vizesedek és görcsölök. Az erős görcsök a menstruáció alatt is kínoznak. Olvastam a premenstruációs szindrómáról, esetemben is erről lehet szó? Tehetek a PMS ellen valamit?

Jól gondolja, elképzelhető, hogy premenstruális szindróma, azaz röviden PMS és fájdalmas menstruáció tünet együtteséről van szó. A kettő együtt jól kezelhető fogamzásgátló tablettával, amennyiben egyelőre nem szeretne gyermeket vállalni. Gyermekvállalási szándék esetében pedig a terhesség maga kezeli ezt a problémát. Alapvetően azt lehet mondani, hogy néha az életmód változtatás, rendszeres sportolás (heti háromszor minimum 45 perc) javíthat ezeken a tüneteken, de végső soron a hormonális fogamzásgátló eszköz a rendelkezésünkre áll.

Neked is van kérdésed? Írd meg nekünk e-mailben az evamagazin@evamagazin.hu címre, és mi feltesszük őket dr. Csermely Gyulának. Az oldalon a kérdésed természetesen név nélkül fog megjelenni.

Már most kivagdostam mindet: ezek lesznek a leghasznosabb háztartási termék kuponok a Joy-napokon

Minden alkalommal összeválogatom a füzetből az általam kedvelt háztartási cikk kuponokat és feltankolom a szekrényt tisztítószerekkel, mosáshoz szükséges holmikkal. És ti?

Számok, tények: 10 érdekes adat a transzneműségről

Avagy itt tartunk a transz emberek elfogadottsága tekintetében 2017-ben.

Pásztory Dóra: A tűzpiros körömlakk dicsérete

A kétszeres paralimpiai bajnok most arról beszél, hogy azon a kézen fontos csak igazán a manikűr, amelyen nincs meg feltétlenül mind az öt ujj. Részlet a novemberi Éva magazinban megjelent írásból.

Így téliesítsd a kertedet: 8 tipp

Muszáj egy kicsit előkészíteni a kertet a télre, hiszen annyit dolgoztál vele egész évben, annyi energiát fektettél bele, nem hagyhatod a következő néhány hónapra parlagon....

Durva: minél több feldolgozott ételt eszel, annál több műanyag és üveg kerül a szervezetedbe

Persze eléggé nyilvánvaló, hogyan kell felvenni a harcot a szennyezett ételekkel szemben... Nézd meg a videót!

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft