Ezeket csinálom másként idén tavasszal, hogy formába hozzam a testem, és hogy egészségesebb legyek

Borítókép: Ezeket csinálom másként idén tavasszal, hogy formába hozzam a testem, és hogy egészségesebb legyek Forrás: gettyimages
Fokozatos életmódváltás, fogadalmak: avagy mostantól másként lesz! Tényleg.

Nem is próbálom szépítgetni a dolgot: nálam a téli időszak tényleg egyenlő a raktározással. Pontosabban már ősz elején elkezdem általában a kilók gyűjtögetését, mert szeretek biztosra menni... Viccet félretéve, a tél számomra egy jóval passzívabb időszak, amikor a mozgás nagyjából kimerül a hétvégi kirándulásokban, és az utcai sétákban. Sajnos. De tervezek ezen is komolyan változtatni idén, ami reményeim szerint része lesz egy komolyabb életmódváltási folyamatnak.

Szóval a lényeg, hogy télen felpattant rám egy-két kósza kiló, mint ahogy az minden évben lenni szokott, és tavasszal lenne a dolgom, hogy ezen egy kicsit, - egészséges kereteken belül, - változtassak. Most összeírtam magamnak egy listát, hogy mit csináltam eddig véleményem szerint rosszul, vagy mi az, amit egyáltalán nem csináltam, de kellett volna, és hogy miként fogok ezeken fokozatosan változtatni.

Forrás: getty

# Figyelnem kell, hogy ne akarjak túl sokat egyszerre – a rosszul meghatározott, elérni kívánt súly általában nem volt eddig arányban az x idő alatt valóban elérhető és tarthatóval.

# Többször testradírozok. Ebben tényleg pocsék vagyok, és nem utolsó sorban lusta is, de ez most változni fog.

Forrás: getty

# Fél óránként felállok a gépem elől, és átmozgatom a vállaimat, a derekamat, a nyakamat. Ugyanis ezt hajlamos vagyok szépen elfelejteni, miközben gyakorlatilag egész nap görnyedve ülök.

# Mindenhova gyalog megyek, ahova csak lehet, és emelem a lépcsőzések számát. Igen, akkor is, ha épp egy málhányi cuccal térek haza a drogériából.

# Nem felejtem el hidratálni a bőrömet. Különös tekintettel a comb, és has tájékára, ahol rinocéroszt meghazudtolóan száraz a bőröm.

Forrás: getty

# Lehetőleg beszerzek egy bőrfeszesítő gélt, vagy testápolót is, ami segít a narancsbőrt kordában tartani, már amennyire tudja.

# Az új lakásunkba beszerzek egy futógépet. Ugyanis hosszas próbálgatás után nekem csak azon megy a kocogás, futás, és a fogyás is. Minden nap 20 percet megyek rajta, max 1-2 nap fog kimaradni a regenerálódás jegyében.

Forrás: getty

# Megtartom a napi 5 étkezést, azonban kicserélek néhány dolgot a megszokott étel alapanyagok közül. A kenyeret csak kis mennyiségben engedélyezem magamnak, és inkább lassabban felszívódó szénhidrát források után nézek, mert tudom, hogy nálam ez egy kritikus pont a diétában.

# Végül, de nem utolsósorban pedig újra elkezdek heti egyszer jógázni, de most nem csoportos órákra megyek, - mert mindig nehezen zárkózom fel, - hanem fogadok egy magántanárt, aki odafigyel a fejlődésemre.

És te mit teszel meg tavasszal a testedért, az egészségedért? Várjuk a tippeket kommentben!