Napi horoszkóp, március 20.: a Rákok napját bizonyítási vágyuk határozza meg, a Nyilasoknak egy pozitív impulzus ad hatalmas lendületet

Borítókép: Napi horoszkóp, március 20.: a Rákok napját bizonyítási vágyuk határozza meg, a Nyilasoknak egy pozitív impulzus ad hatalmas lendületet Forrás: Getty Images
Horoszkóp a tavaszi napéjegyenlőség napjára.

NAPI HOROSZKÓP, március 20.

KOS (március 21-április 20)

Azonos időben túl sok mindenen próbálod rajta tartani a szemed, amely előbb-utóbb meg is bosszulja magát, porszem kerül ugyanis a gépezetbe, ami megakasztja a működést. Ne csodálkozz azonban ezen, hisz Te is pontosan tudod, hogy nem lehet egy fenékkel egyszerre több lovat megülni, mert nagyot eshetsz. Amíg nem késő, addig próbáld a tennivalókat megosztani egy olyan személlyel, akinek ismered a munkásságát, így csukott szemmel is rábíznád magad! A jövőben igyekezz egy határvonalat húzni magadban, amelynek elérésével, a meglévő feladatokon túl már nem vállalsz többet. Ez nem csak a Te érdeked, hanem azoké is, akik túlbuzgásod következményeit viselik!

BIKA (április 21-május 21)

Visszautasítod valaki közeledését, aki gyengéd érzelmeket táplál irántad, most pedig sebességre kapcsolt és rendkívül rámenősen nyomul. Igyekezz finomított, ám annál határozottabb eszközökkel tudtára adni, hogy nem vagy vevő a kezdeményezésére, de barátság bármikor lehet közöttetek. Foglalt a szíved, amelyet nem tud felülírni valaki, aki rózsával a szájában, körben szaltózva előadja magát. Igyekezz olyan hangnemet használni, amely nem töri össze az általa épített illúzióit, de világosan olvas a sorok között!

IKREK (május 22-június 21)

Nagyon nehéz helyzetben érzed magad, mert valami, ami nagyon kedves a számodra és szívesen csinálod, véget érni látszik. Bármennyire is vagy azonban elkeseredett jelen pillanatban, be kell látnod, hogy a maximumot, a lehető legjobbat hoztad ki a dologból, innen már nincs feljebb. Próbáld elengedni, gondolj arra, hogy mennyi pozitív élménnyel gazdagodtál, amelyek hosszú időn keresztül kísérnek majd az utadon és nagy lendületet adnak. Ha sikerült mindent lezongoráznod, keress új kihívásokat, ahol ismét kiteljesedhetsz! Az Élet nem áll meg!

RÁK (június 22-július 22)

Mindennél jobban szeretnéd a Világnak megmutatni, miféle tudás és tehetség rejlik benned, ám attól tartva, ki és mit szól majd hozzá, nincs bátorságod kiállni. Így azonban soha nem fogsz tudni maradandót alkotni, mindig szürke kis egérként fogod élni az életed. Épp ezért most mérlegelned kell, mire vágysz jobban: arra, hogy megmutasd magad és learasd a babérokat, vagy arra, hogy álarcban bújkálj, nehogy valaki felismerjen. Érdemes lenne belekóstolnod a sikerbe, hisz a másoktól kapott visszaigazolással fogsz tudni magadnak is bizonyítani. Legalább próbáld meg, veszíteni valód abszolút nincs!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Rendkívül nagy bosszúságodra olyasmivel kell ma foglalkoznod, amely egyáltalán nem volt betervezve a hét első napjára, mégis jelentős időd vesz el a tervezett programból és azokból a haszos tennivalókból, amellyekkel tele van a fejed. Ne vesztegesd tehát az időt, cselekedj, amilyen gyorsan csak lehet és mihamarabb tudd le ezt a problémát, hogy a későbbiekben ne jelentsen gondot az, hogy megoldatlanul, rád várva ott sorakozik a többi feladat mögött! Ne ragadj meg a szituációban, csak annyi időt szánj rá, ami még belefér, feleslegesen ne pazarold az időd, mert a nap csak huszonnégy órából áll!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Ma különösen nagy szükséged lesz a problémamegoldó képességedre, olyan helyzet adódik ugyanis, ami hatékony és gyors, mégis átgondolt beavatkozást igényel tőled. Ezzel olyan katasztrófát előzhetsz meg, aminek komoly következményei lehetnek rád és a környezetedre nézve is. Épp ezért szedd össze minden tudásod, illetve tapasztalatod és magabiztos, határozott hozzáállással oldd meg a problémát. Bízz magadban és abban, hogy meg tudod csinálni, ne ess kétségbe az első akadályoknál, mert most nincs erre időd! Majd utána ráérsz végigzongorázni, hogy tulajdonképp mit is kockáztattál!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Az utóbbi időben túl sokat foglalkozol mások véleményével, elfelejtesz kiállni magadért és felválallni azt, amit képviselsz. Mivel azonban ez rendkívülien hátráltat, előbb-utóbb el kellene döntened, mi is a pontos prioritási sorrend a Te értékrended szerint: az, hogy magadnak megfelelj, vagy az, hogy mások elismerően rázzanak kezet veled. Előrébb lépni csak és kizárólag akkor fogsz tudni, ha hátrahagyod azt a kisebbségi komplexust, amely nem enged kiteljesedni ebben a pillanatban. Vedd át a saját életedben a kormányt, ne az legyen mérvadó, hogy ki és mit gondol, sokkal inkább az, hogy Te mit képviselsz és az boldoggá tesz-e!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Elakadtál egy bizonyos folyamatban, úgy tűnik, fogalmad sincs, merre és hogyan tovább. Merd ezt bevallani magadnak, mert az első és legfontosabb lépés az, ha belátod a korlátaid és kimondod, hogy segítségre, vagy tanácsra van szükséged. Ne szégyellj tehát egy olyan személytől segítséget kérni, aki két lábbal áll a talajon és pontosan tudja, mit kell tenned. Hálás leszel neki, hisz ezúttal egyedül valószínűleg elsüllyedtél volna. Ne felejtsd el biztosítani, hogy bármikor számíthat rád, bármiben. Jó, ha az embert ilyen segítő és önzetlen személyek veszik körbe! Becsüld meg, mert nem mindenkinek adatik ez meg!

NYILAS (november 23-december 21)

Ma kifejezetten jól indul a napod, már reggel olyan impulzust kapsz ugyanis, amely az egész napodra pozitív értelemben nyomja rá a bélyegét. Mindenkivel kedvesebb és megértőbb leszel, nem látod a dolgok negatív oldalát, mely nagyban hozzásegít ahhoz, hogy hatékonyan tudj bizonyos helyzeteket megoldani. Egyszerűen jól érzed magad a bőrödben, nem törekszel sem jobbra, sem többre, sem szebbre, elfogadod a dolgokat úgy, ahogy vannak és nem frusztrál semmi. Időnként ilyen napokra is szükség van, amikor apró dolgok annyira feldobják a napod, hogy óriási lendületet kapsz! Az Élet ma úgy szép, ahogy van!

BAK (december 22-január 20)

Egy nagyobb társaságban hangot adsz nem tetszésednek, amely első hallásra kifejezett ellenérzéseket vált ki a többiekből. Nincs baj azzal, ha különbözik a véleményed másokétól, mégis lehet, hogy ezúttal némi magyarázatra szorul a dolog. Fejtsd ki bővebben az álláspontod, mert könnyen lehet, hogy nem mindenki olvas a sorok között, amely kellemetlen helyzetbe sodorhat. Mások miatt nem kell feltétlenül megváltoztatnod a véleményed, ám amennyiben egy vitapartnered észérvekkel áll elő, ne fuss a vesztedbe, fogadd el, hogy más szemszögből valóban másképp néz ki egy-egy szituáció!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Korábbi csalódásaid miatt kissé bizalmatlan vagy az emberekkel szemben, emiatt nehezen is engeded közel őket magadhoz. A megszokott személyek, a szeretteid, a szerelmed, a barátaid pont elegendőek és megfelelőek számodra, nem szeretnél kockáztatni egy újabb csalódást azzal, hogy fűvel-fával megosztod a titkaid csak azért, mert kedvesen mosolyog valaki. Nem kell rögtön a bizalmadba avatnod mindenkit, ám mégis érdemes nyitnod a világ felé, hisz csupa értékes ember jön-megy körülötted, akik nem biztos, hogy csalódást okoznának, sőt, színt hoznának az életedbe! Adj egy esélyt magadnak és nekik is!

HALAK (február 20-március 20)

Amikor már a csekély eredmények miatt megremeg a kitartásod egy bizonyos szituációban, akkor váratlan fordulat ad újabb lendületet. Régóta dolgozol már az ügyön, szinte semmi más nem létezik számodra, csak az a cél, amelyet el szeretnél érni, ám az utóbbi időben azt érezted, hogy ha nem jön gyorsan a kézzel fogható sikerélmény, talán nem ez lesz a Te utad, itt kellene pontot tenned a dolog végére és új kihívásokat keresni. Ám most bebizonyosodott számodra is, hogy mindig érdemes vári, mielőtt véget vetsz valaminek, érdemes minden lehetőséget mérlegelni, hisz soha nem tudhatod, mikor következik be olyan váratlan fordulat, amely ezúttal is átlendített a holtponton!