Ha már mérgez egy kapcsolat: 5 jel, hogy ideje elbúcsúznod a legjobb barátnődtől

Borítókép: Ha már mérgez egy kapcsolat: 5 jel, hogy ideje elbúcsúznod a legjobb barátnődtől Forrás: gettyimages
Van olyan barátnőd, akivel csak muszájból találkozol, és mindig megfogadod, hogy soha többet…? Ne hagyd, hogy több időt vegyen el az életedből egy mérgező kapcsolat!

Egy igazi mázlista vagy, ha még nem volt szerencséd „mérgező baráthoz”, a legtöbben azonban már jól tudjuk, milyen is egy olyan barátnő, aki nem csak a sikereinkre és az életünkre féltékeny, de mindenre van egy kellemetlen megjegyzése, sugárzik belőle a negatív energia, és minden találkozás után úgy érzed, hetekig kellene regenerálódnod.

India Kang párkapcsolati terapeuta szerint a következő 5 jelből tudhatod, hogy a köztetek lévő kapcsolat bizony mérgező: ha a következő kérdéseket megválaszolod, te is látni fogod, itt van –e az ideje, hogy elköszönjetek egymástól!

Ki kezdeményezi a legtöbb találkozót?

Minden kapcsolatban nagyon lényeges szempont, hogy ki akar jobban találkozni a másikkal. Ha az egyensúly felborul, és az egyik fél többet tesz bele a dologba, akkor itt az idő, hogy átgondold a kapcsolatotokat. Az is jó megoldás, ha kicsit háttérbe vonulsz, és meglátod, kezdeményez –e a barátnő, akit az utóbbi években mindig, és tényleg mindig te hívtál el mindenhova…

Hogy érzed magad vele?

Sokat elárul a kapcsolatotokról az érzés, ami a találkozások után marad benned. Ha ilyenkor ideges vagy, mérges és frusztrált, akkor egészen biztosan valami nincs rendben, egy baráti találkozó után többnyire frissnek, boldognak, jókedvűnek kellene lenned…

Mit ad neked a kapcsolat?

Ha minden alkalommal csak negatív érzéseid vannak egy bizonyos baráttal kapcsolatban, akkor itt az ideje átgondolni a dolgokat. Nem az kell, hogy sülve-főve együtt legyetek, de egy jó kapcsolat például erősíti az immunrendszert, hiszen boldoggá teszi, egy rossz viszont idegessége és feszültté tesz.

Támogatja az életcéljaidat?

A szüleid azok, akik az álmodozásból visszarántanak a földre, egy barátnak azonban kutya kötelessége veled álmodozni – egy ideig. A jó barátok támogatnak a céljaid elérésében, olyanok, mint a lelkes szurkolók, a rossz barátok azonban féltékenyek, és valamivel mindig próbálják szabotálni az álmaidat. Ne hagyd nekik!

Gyakran lepasszol?

Vannak olyan barátaid, akik mindig túl elfoglaltak ahhoz, hogy találkozzatok, és erre mindig van mentségük? Új kapcsolat, új munkahely, új lakás – te vagy az, akit mindig háttérbe lehet szorítani, hisz mindig ott leszel nekik. Biztos, hogy megéri őket a barátok között számon tartani?

A cikk eredetileg a joy.hu-n jelent meg.