Napi horoszkóp, február 5.: a Mérlegek elégedetten dőlhetnek hátra, a Skorpiók segítőkészségükről tesznek ismét tanúbizonyságot

Borítókép: Napi horoszkóp, február 5.: a Mérlegek elégedetten dőlhetnek hátra, a Skorpiók segítőkészségükről tesznek ismét tanúbizonyságot
Izgalmas részletek a csillagok állásában.

Napi horoszkóp, február 5.

KOS (március 21-április 20)

A végére szeretnél járni valaminek, de túl bonyolultnak és kacskaringósnak találod az oda vezető utat, emiatt kicsit félsz belevágni. Mivel azonban a bizonytalanságból adódó kíváncsiságod nagyobb, mint a félelmed, ezért pontosan tudod, hogy el kell indulnod és ki kell derítened, mi történik pontosan. Amennyiben úgy érzed, a feladat túl nagy falat lesz számodra, keress valakit a környezetedben, aki nálad nagyobb bátorsággal bír, talpraesettebb, mint Te és a nagyobb hegyeket is gond nélkül mássza meg. Bízd rá magad, mert tudni fogja, merre kell mennetek annak érdekében, hogy minden kiderüljön.

BIKA (április 21-május 21)

Váratlan helyzet adódik a mai napon, amelyet mihamarabb meg kell oldanod, ám ahelyett hogy ki dolgoznád a taktikát és a megoldókulcsot keresnéd, kétségbeesetten fel-alá szaladgálsz azért, hogy hátha belebotlasz valakibe, aki utat mutat. Nem biztos azonban, hogy a legokosabb az, ha most gondolkodás nélkül rohansz fejjel a falnak, sokkal inkább arra kellene törekedned, hogy saját magad végigzongorázva az egész folyamatot, hogyan tudnád mégis a lehető legrövidebb úton megoldani a helyzetet. Törekedj arra, hogy ne másokra kelljen támaszkodnod, hisz Te egyedül is vagy olyan erős, rendelkezel annyi tudással és tapasztalattal, hogy ne jelenthessen gondot ennek a szituációnak a megoldása sem. Nyisd ki a szemed és próbálj az orrodnál kicsit tovább látni!

IKREK (május 22-június 21)

Magadnak is csak halkan mered bevallani, de nagyon félsz kimondani bizonyos dolgokat, amelyek már régen nyilvánvalóak, ám a következményektől félve inkább a szőnyeg alá söpröd őket. Nem biztos azonban, hogy ez a legjobb taktika, hisz egyszer csak, egy váratlan pillanatban az egész a fejeden landol majd és annál kellemetlenebb lesz számodra, épp ezért érdemes mérlegelned, hogy ha nem is szívesen teszed, de legyőzől minden félelmet magadban és szembenézel a kicsit savanyúbb dolgokkal is, avagy egyfajta önámításban éled az életed azzal a kockázattal, hogy a kellemetlen titkok bármikor napvilágot láthatnak és mások szeme láttára kell a felelősséget vállalnod! Gondold végig és dönts okosan!

RÁK (június 22-július 22)

Annak ellenére, hogy a hét utolsó napjára pihenést és kikapcsolódást terveztél, mégis váratlan események húzzák keresztül a számításaidat. Ahelyett azonban, hogy emiatt bosszankodnál, ugorj fejest a tennivalóidba annak érdekében, hogy mihamarabb végezhess mindennel és átadhasd magad a "semmittevésnek". Hidd el, ha sikerül kizárnod minden zavaró tényezőt és nem engeded magad befolyásolni sem, még azelőtt tehetsz pontot mindennek a végére, mielőtt elhatalmasodik rajtad és a nyugalom érzését átveszi a kétségbeesés. Igyekezz összpontosítani, gondolkodj megoldás centrikusan és meglátod, olyan teljesítményre leszel képes, amilyenre álmaidban sem gondoltál volna!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Olyasféle felelősséget próbálnak rád terhelni, amelyhez egyáltalán nem volt közöd, emiatt a legkevésbé sem tehetsz a kialakult helyzetről. Mielőtt azonban mindenki megorrol rád, igyekezz mihamarabb, a lehető leghatározottabban tisztázni magad, mondd el minden illetékesnek, hogy nincs miért szégyenkezned, vagy bujkálnod, hisz azt nem tudod és nem is akarod korrigálni, amit más követett el. Nyugodtan és higgadtan reagálj, mert ha feldühíted magad, azt fogják gondolni, hogy mégis benne vagy a kalamajkában! Legyél összeszedett, így hitelesebb lehetsz!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Valami, amin régóta dolgozol, nem úgy sikerül, ahogy azt korábban elképzelted, sokkal nagyobb eredményt vártál ugyanis tőle. Emiatt eléggé elkeseredett vagy, fogalmad sincs, hol rontottad el, hogy vajon lehet-e még változtatni és jobb irányba terelni a dolgot. Ne add fel elsőre, vond le a megfelelő konzekvenciát, adj hálát a sorsnak, hogy újabb leckét sodort az utadba, megtanítva arra, hogyan kell legközelebb ehhez hasonló szituációban cselekedni, hibátlan eredményt produkálva. Keress új kihívásokat, olyasmikbe vágj bele, amiknek teljesítéséhez megvan benned a megfelelő tapasztalat, hogy ezután a negatív élmény után egy pozitívabbal gazdagodhass!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Végre eljött az az idő, amikor nem kell az összes idegszáladdal arra koncentrálnod, hogy úgy sikerüljön minden, általad elkezdett feladat, ahogy azt eltervezted, pontosan így haladnak a dolgok a maguk útján és ez lehetőséget ad neked is arra, hogy kicsit hátradőlj és lazíts. Nézz körül a világban, nyiss új dolgok felé, de ne vállalj egyelőre újabb kihívást, mert ha túlvállalod magad, később minden a fejedre omolhat! Csak olyasmibe kezdj bele, amely a folyamatban lévő ügyekről nem vonja el teljes mértékben minden figyelmed és energiád!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Bár kissé öntörvényűnek gondolnak a környezetben, mindent szeretsz a saját terveid szerint alakítani és nem-igen hagysz senkit a közeledbe férkőzni, most mégis az ellenkezőjét bizonyítod azoknak az előítéleteknek, amiket rád ragasztottak. Ügyelj azonban arra, hogy mégse ess át a ló túloldalára, az, hogy most segítőkész vagy, nem jelenti ugyanis azt, hogy bárki bármire eszközként használhat és azt gondolhatja, hogy akármit megcsinálhat veled, Te ennek ellenére segítesz majd. Ha öntörvényű nem is vagy, azért van egy értékrended és elveid, amelyek szerint élet az Életed, nem pedig úgy, hogy másoknak megfelelj!

NYILAS (november 23-december 21)

Bár azt gondoltad, minden mára eltervezett programod sikerül végigzongorázni és elvégezni, ám rá kell jönnöd, hogy nem mindig tudod a körülményeket befolyásolni, így ezúttal az Élet alakítja a programod. Ne legyél bosszús emiatt, fogadd el, hogy most csak úgy sodródsz az árral, csak arra figyelj, hogy a nagy hullámok fel ne borítsák a csónakod. Mentőmellény van rajtad, a táj gyönyörű, az Élet szép, így próbáld felfogni a mai napot. Ha ugyanis beleveszel a mérlegelésbe, előbb-utóbb bevonzod a vihart is, amely nem csak hogy felborítja a csónakot, de még téged is messze vihet az ár! Csak nyugodtan, higgadtan gondolkodj!

BAK (december 22-január 20)

Túl sok stressz ért az utóbbi időben, olyan, számodra lelkileg jelentősen megterhelő dolgokkal is foglalkoznod kellett, amely nem csak mentálisan, de fizikailag is nagyon lefárasztott, érzed, hogy nem sokáig bírod már, cérnavékony kötélen egyensúlyozol. Épp ezért most eljött a pillanat, hogy lehetőséget adj magadnak a pihenésre, arra, hogy egy napra elvonulj a világ elől és mindent a helyére tegyél, végiggondolj és lezárhass. Másképp nem nagyon fogsz tudni úgy továbblépni, hogy nem hagy nyomot sem a lelki, sem az egészségi állapotodon ez a sok minden, ami még két embernek is sok, nemhogy egynek. Hidd el, ha sikerül tisztáznod és megkeresned az okokat, sokkal nyugodtabb leszel Te is!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Olyasfajta problémával kapcsolatban ragadják meg a kezed, mintegy segítséget várva tőled, amely jóval túlmutat a kompetencia határodon és azon, amit még Te is meg tudsz tenni. Mielőtt összeroskadsz a rád helyezett teher alatt, igyekezz mihamarabb tisztázni, hogy annak ellenére, amit elvárnak tőled, mi az, amit valóban meg is tudsz tenni. Ne ígérj olyat, amiről pontosan tudod, hogy nem fogod tudni teljesíteni, gondolkodj abban, hogy ki lehetne az a kompetens személy, akihez ilyesfajta problémával fordulni lehet. Ne vállalj többet, mint ami elfér a kezedben, ellenkező esetben nem csak magadnak okozol csalódást, de mások is kiábrándulhatnak belőled!

HALAK (február 20-március 20)

Amikor már a csekély eredmények miatt megremeg a kitartásod egy bizonyos szituációban, akkor váratlan fordulat ad újabb lendületet. Régóta dolgozol már az ügyön, szinte semmi más nem létezik számodra, csak az a cél, amelyet el szeretnél érni, ám az utóbbi időben azt érezted, hogy ha nem jön gyorsan a kézzel fogható sikerélmény, talán nem ez lesz a Te utad, itt kellene pontot tenned a dolog végére és új kihívásokat keresni. Ám most bebizonyosodott számodra is, hogy mindig érdemes vári, mielőtt véget vetsz valaminek, érdemes minden lehetőséget mérlegelni, hisz soha nem tudhatod, mikor következik be olyan váratlan fordulat, amely ezúttal is átlendített a holtponton!