Így lehetsz még kreatívabb! - 9 tipp

Borítókép: Így lehetsz még kreatívabb! - 9 tipp Forrás: europress
Turbózd fel magad, és légy még kreatívabb a mindennapokban!

Több spontán és működő ötletre lenne szükséged a mindennapokban? A munkád valamivel több kreativitást kíván? Azon filózol hogyan csinálják mások? Vagy egyszerűen csak úgy érzed megrekedtél valamiben? Van megoldás! Turbózd fel magad és lépj a tettek mezejére! Szánj több időt ezekre a dolgokra, és máris óriási lépést teszel a változás érdekében!

1. Ne csak ötletelj, jegyezd is fel!

Veled is csomószor előfordult már, hogy jött egy jó ötleted, megjegyezted magadban, hogy ezt most fel kéne írni és utánajárni, majd fél órával később meg is feledkeztél róla? Nos, igen: pontosan ott rontottad el, hogy csak gondoltál a jegyzetelésre, de nem tetted meg ténylegesen. Vezess egy füzetet, vagy elektronikus jegyzetet az ötleteidnek, mert úgy egészen biztos, hogy akkor is megtalálod őket, ha a memóriád épp csődöt mondott! Az a legjobb, ha ötlet füzetet mindig magadnál tartod, így biztosan minden szerepel majd a listádon. Érdemes egy idő után kategóriákba rendezni a gondolatokat, hogy később minden egymáshoz kapcsolódó tartalmat egy helyen tudhass, és ne kelljen a teljes jegyzettömböt végigolvasnod.

Forrás: europress

2. Olvass sokat!

Olvass könyveket, blogokat, online tartalmakat abban a témában, amiben érdekelt vagy! Ne hagyd, hogy elkopjon a tudásod, tápláld mindig újabb információval! Így nem csak már meglévő infókkal frissítheted magad, hanem akár tovább is gondolhatsz egy-egy jó ötletet.

3. Járj el rendezvényekre, interaktív találkozókra!

Nem elég, ha a tudást a gép előtt ülve, vagy a könyvekbe bújva szerzed, sokkal tartalmasabban juthatsz számodra releváns információkhoz, ha másokkal együtt értekezel róluk. Az innovatív dolgok csak úgy ömlenek be a mindennapjainkba: rengeteg előadás, beszélgetés, bemutató, kiállítás gondoskodik arról, hogy megismertesse velünk a jövőt. Válj aktív résztvevőjévé ezeknek a fórumoknak, hiszen hosszútávon rengeteget profitálhatsz abból, ha az elsők között értesülsz az újdonságokról!

Forrás: europress

4. Vedd körül magad kreatív elmékkel, építs kapcsolatot!

A már említett fórumokon ismerkedj úgy emberekkel, építsd a kapcsolati tőkéd! Vedd fel a kapcsolatot online is olyanokkal, akik inspirálóan hatnak rád, vagy egyszerűen csak tetszik a munkásságuk, tevékenységük, életvitelük. Figyeld meg mások életszemléletét, felfogását, hozzáállását a dolgokhoz, vizsgáld meg, melyikkel tudsz azonosulni és melyekkel egyáltalán nem!

5. Mondj igent az új dolgokra, próbálgasd a határaidat!

Csatlakozz művészeti körökhöz, egyesületekhez, olyan csoportokhoz, amelyek tevékenységéből tanulhatsz és profitálhatsz! Próbálj ki új hobbikat, olyan dolgokat, amiket még sosem csináltál, vagy ami épp csak most jelent meg!

6. Képezd magad, tanulj új dolgokat!

Manapság csak az marad versenyben, akinek naprakész a tudása, és aki a gyakorlatban is megállja a helyét. Épp ezért van szükség folyamatos tanulásra, legyen az a munkánkkal, vagy akár a kedvenc időtöltésünkkel kapcsolatos. Iratkozz be egy továbbképzésre, tanfolyamra, vagy hallgass az interneten online kurzusokat, ismeretterjesztő előadásokat!

Forrás: europress

7. Mozdulj meg és kapcsolj ki!

Úgy nem lehet kreatívnak lenni hosszútávon, ha folyton csak a négy falat bámulod. Nem valami inspiráló közeg egy idő után. Szükséged lesz új ingerekre, amiket csak a külvilág biztosíthat számodra. Lépj ki az otthonod, vagy a munkahelyed ajtaján és olvadj bele a kinti világba! Figyeld meg a működését, nézd az embereket, töltődj fel hangulatokkal! Az inspiráció legtöbbször olyan helyről jön, ahonnan nem is várnád, azonban neked kell megtalálnod azt a helyet.

8. Szakíts időt a tervezésre!

Minden kreatív ötlethez időre van szükség. Nem lehet úgy nagyot alkotni, hogy igazán nincs is időd az alkotással foglalkozni, hanem csak félvállról csinálgatsz valamit, abban reménykedve, hogy hátha működik majd. Különíts el időt a kreatív feladataid megoldására minden nap, így jóval hatékonyabban tudsz majd a lényegre fókuszálni, mint a zavaró tényezők tengerében.

9. Találd meg a hiányosságokat!

Vedd észre a rést a pajzson, vagyis nézd olyan szemmel a dolgokat, hogy hogyan lehetnének még jobbak! Mivel növelhetnéd még a hatékonyságukat, hasznosságukat, használhatóságukat? Vizsgáld és egészítsd ki őket a te preferenciáid szerint, hozz létre működő példákat!