A spontán dolgok az életben, egyben a legjobb dolgok is! – 7 tipp

Borítókép: A spontán dolgok az életben, egyben a legjobb dolgok is! – 7 tipp Forrás: europress
Légy spontán! Kapj rá az ízére, és meglátod, mennyivel teljesebb lesz az életed!

Tudjátok, az a megfigyelésem, hogy az emberek többsége borzasztó erősen ragaszkodik az állandósághoz, rutinhoz, megszokáshoz. Ami persze nem baj, hiszen ezek alakítják ki javarészt a mindennapi életünk kereteit. Azonban gyakran az is a velejárója a nagy-nagy megszokásnak, hogy nem igazán szeretjük, és/vagy nem igazán szoktuk kilökni magunkat ebből a mókuskerékből, hogy egy kicsit változatosabbá tegyük a hétköznapokat, de akár a szabadnapokat is. Mindent jó előre, alaposan megtervezünk, kifundálunk, és legtöbbször egyáltalán nem térünk el a terveinktől. Az egyik legjobb példa, - csak, hogy ne a munka világát említsem-, az utazás. Tegyük fel, hogy úgy döntesz, elmész síelni, nyaralni, vagy várost nézni. Megtervezed az utazásod? Hát persze! Általában alap, hogy repjegyet és szállást foglalsz, kiszámolod a várható költségeket, és az is, hogy veszel egy útikönyvet, amely leírásaihoz egész úton ragaszkodsz. Ez mind oké, de kérdem én: mikor szerzel majd valódi, váratlan és megfoghatatlan élményeket? Eljutsz olyan helyekre is, amik nincsenek az útikönyvben? Nagyon kicsi az esélye.

Forrás: europress

Nem csak az utazásban, hanem az élet egyéb területén is arra buzdítalak, hogy legyél sokkal spontánabb, ne gondolkozz, ha valami jó dolog adódik, hanem igenis élj a lehetőséggel! Én most néhány ilyen teljesen egyszerű és mindennapi élet pillanatot szedtem össze, hogy lásd mire gondolok, és hogy legközelebb már ilyen szemmel is megvizsgáld az ötleteidet, döntéseidet, programodat!

Forrás: europress

1# Ha külföldön élsz, váratlanul hazalátogatni a szüleidhez. Csak úgy. Vagy egy családi eseményre, mondjuk a nagypapa szülinapjára.

2# Kivenni 2 nap szabit, hogy hosszabb legyen a hétvége. Kizárólag azért, hogy azt csinálj, amit csak szeretnél.

3# Hétvégén vonatra szállni, - akár egyedül-, és megnézni a befagyott Balatont. Ebédelni valahol, aztán hazamenni.

4# Miután egy órát hallgattad Skypeon a külföldön tanuló testvéredet, hogy mennyire meg van fázva és még főzni sincs ereje, random ételt rendelni neki az internetről, úgy, hogy közben több ezer kilométerre vagy.

5# Amikor olyan helyen síelsz, ahol tenger is van a közelben, egyik nap leautózni a hegyről, és téli ruhában végigrohanni a homokban. Olaszországban találsz ilyen helyet, hogy ne kelljen messzebbre gondolni.

Forrás: europress

6# Hirtelen ötlettől vezérelve veszel két last minute, vagy akciós színházjegyet, és meglepsz vele valakit, hogy aznap elviszed magaddal.

7# Még egy adagot sütni a hétvégi süteményből, és hétfőn vinni belőle a kollegáidnak. Mert ez összekovácsol.

És még csomó ezekhez hasonló dolgot csinálni spontán. Pusztán, mert jó érzés. Ki tart velünk?