Mindennapi szexizmus – ezek a rajzok felnyitották a szemünket

Mindennapi szexizmus – ezek a rajzok felnyitották a szemünket
Forrás: Daisy Bernard

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

„Ne hisztizz!”, „Ne parancsolgass!”, „Ribanc vagy”, „Frigid vagy”. Több ehhez hasonló megjegyzést kaptunk már, mint szerettük volna.

Talán észre se vettük őket, talán elengedtük a fülünk mellett, az is lehet, hogy jó alaposan visszaszóltunk. Vagy nem mertünk, mert úgy ítéltük meg, hogy nem éri meg felvállalni a konfliktust. Vagy mert féltünk, hogy csak még jobban magunkra vonjuk a figyelmet és újabb szexista beszólások céltáblái leszünk.

Daisy Bernard, a fiatal illusztrátor és divattervező most alaposan összegyűjtötte ezeket méghozzá úgy, hogy elfelezett rajzokat készített. A rajzok bal oldalán azok a megjegyzések olvashatók, amelyeket akkor kapnak a nők, ha a férfiakhoz hasonlóan próbálnak érvényesülni a munkaerőpiacon vagy más területeken. A jobb oldalon pedig azok a beszólások láthatók, amelyek akkor keletkeznek, ha a címzettek nőisége válik valamilyen módon szembeötlővé. Kattints a galériára a szemfelnyitogató rajzokért:

Nézd meg a galériánkat>4 kép
Mindennapi szexizmus – sokatmondó grafikák

boredpanda.com

Védd meg a bőrödet a téli hidegtől: 3 szuper trükk

Nem nehéz megóvni a bőrödet a tél hatásaitól.

A legjobb tanács, ami egy szexmentes házasságban élő páron segíthet

Ezt a videót minden szexuális és/vagy intimitásbeli problémákkal küzdő párnak meg kellene néznie.

A Kardashian-West páros 10 legcikibb outfitje

Nem elég, hogy sokszor nem öltöznek egymáshoz a nyilvános megjelenéseik alkalmával, de külön-külön is siralmasan néznének ki ezekben a cuccokban!

5 trükk tanuláshoz, amit minden hallgatónak ismerni kell!

Itt a vizsgaidőszak! Ha semmi motivációd a tanulásra, próbáld ki ezeket a trükköket!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Dupla ajándék magadnak: Éva Advent különszám kedvezményes Éva-előfizetéshez! Fizess elő egy évre az Éva magazinra, és mi megajándékozunk egy ÉVA ADVENT különszámmal! Most mindez 40 százalék kedvezménnyel 7645 Ft helyett csak 4590 FT!

Csak 4590 Ft