Így lehet még rendezettebb az életed! – 6 tipp

Borítókép: Így lehet még rendezettebb az életed! – 6 tipp Forrás: europress
Rendszerezd jobban önmagad, rakd össze ügyesebben a mindennapjaidat! Nyugi, menni fog! ;-)

Néha a rengeteg teendő közepette, az állandó rohanásban olybá tűnhet, hogy mindenki rendezettebb körülötted, csak te vagy teljesen szétesve. Pedig ez nem igaz, mindenki a tőle telhető letöbbet és legjobbat próbálja magából kihozni minden egyes nap: mindössze arról van csak szó, hogy van akinek jobban működik a maga által kitalált és bejáratott rendszere, mint másoké. Adunk néhány tippet, hogy hogyan rendszerezheted kicsit jobban magad, még akkor is, ha jelenleg nem látod, hogy valaha is sikerülhet!

1->> Élj a naptárad szerint!

Tudjuk, tök sablonos, hogy a naptárral jövünk. De! Fontos, hogy kitaláld és megtaláld azt a naptár vezetési módszert, ami neked ténylegesen működik, és hogy végre úgy kezeld, hogy igazán a hasznodra váljon! Ha nem vagy a kézzel írogatós határidőnaplók híve, akkor használj elektronikust; ha eddig öt különböző helyre írtad a teendőket, redukáld egyre, de azt tényleg nézd meg napjában többször is! Állíts be értesítéseket, figyelmeztetéseket az összes összehangolt készülékre, ha szükséges, de mindig tudd jó előre, hogy mikor, hol és mit kell csinálnod!

2->> Használd ki a hétvégét a tervezésre!

Próbálj meg már a hétvégén elég sok mindent megtervezni a következő hétre, esetleg egy-két dologgal már előre elkészülni! Például tervezd meg a heti menüt, vásárolj be hozzá, főzd meg a tartósabb ételeket!

Forrás: europress

3->> Rangsorold a teendőket!

A határidőnapló kiegészítéseként készíts listát a legfontosabb teendőkről, amit folyamatosan frissíts, bővíts, és szűkíts, ha elkészültél valamivel!

4->> Mindennek legyen fix helye!

Az otthonodban ne csak úgy lézengjenek a használati tárgyak, hanem mindennek jelölj ki egy megszokott, pontos helyet! Ennek betartásával elkerülheted a kupi folytonos növekvését, és átláthatóbbá teheted vele a lakás minden pontját.

Forrás: europress

5->> Ha valamit meg tudsz csinálni 1 perc alatt, csináld meg azonnal!

Ne halogasd a kisebb feladatokat, apróságokat, hogy aztán szépen halmozódjanak! Ha tényleg csak minimális időveszteséggel, vagy az aktuális tevékenységed rövid megszakításával jár, ne habozz, és végezd el gyorsan! Jó érzés lesz, hogy valamit ilyen gyorsan lehúzhatsz a listádról, és kicsit ki is zökkentetted magad a munkából, ami időnként hozzátesz a felfrissüléshez.

6->> Írd le a hirtelen jött gondolataidat!

Mindig legyen nálad egy füzet, jegyzettömb, vagy telefonos jegyzet applikáció arra az estre, ha valami jó ötlet, vagy fontos elvégzendő feladat eszedbe jutna! Így nem fogsz úgy járni, hogy a nap végén akármilyen erősen is koncentrálsz, nem jut majd eszedbe a korábbi gondolat. Spórold meg a bosszankodást, jegyzetelj!