5 embertípus, akivel vedd körül magad a sikerért!

Borítókép: 5 embertípus, akivel vedd körül magad a sikerért! Forrás: europress
Együtt sokkal hatékonyabbá, erősebbé, sikeresebbé válhatunk, ha képesek vagyunk a jó együttműködésre! Keresd meg te is a saját siker-csapatodat!

Mindenkinek szüksége van támogatásra, úgy a munkában, mint a magánéletben. Lehet, hogy szerencsés vagy, és a megfelelő emberek már rég körülötted nyüzsögnek minden egyes nap, azonban az is megeshet, hogy nem ártana egy kis frissítés a házad táján, ami a kapcsolatokat illeti. A legtöbbünkre általában igaz, hogy kevésszer vagyunk tudatában annak, hogy kinek az életében, boldogulásában van nagy szerepünk. Épp ezért arra ösztönzünk most benneteket, hogy vizsgáljátok kicsit nyitottabb szemmel a környezetetekben levőket, és magatokat is! Hiszen együtt sokkal hatékonyabbá, erősebbé, sikeresebbé válhatunk, ha képesek vagyunk a jó együttműködésre. Toborzásra fel, mert kell egy jó csapat! ;-)

Forrás: europress

1)) Az örök optimista

Még akkor is szükséged lehet egy ilyen támogató figurára, ha te magad sem vagy híján az optimizmusnak Hogy miért? Mert ahány ember, annyi nézőpont, annyi elképzelés! Lehet, hogy az örök optimista kollegád, barátod, családtagod egészen más rózsaszínben látja a világot mint te, és segít a rosszabb, nehezebb pillanatokat is gyorsan átkeretezni, hozzásegítve téged ezzel a továbblépéshez.

2)) A kihívást kereső

Igazi „mindent bele” személyiség, aki az olyan dolgokban is lát fantáziát, amire a többiek rá sem hederítenek. Ha például van egy elképzelésed, amit még te magad is csak félve mersz megálmodni, a kihívást kereső, felfedező segítődnek egész biztosan élvezheted majd a támogatását. Ő lesz az, aki több alternatívát is felvonultat az ötletedből, aki a lehető legkreatívabb eszköztárat húzza elő az ötleteléshez, fejlesztéshez, még ha csak gondolatban is.

Forrás: europress

3)) A példakép

Már korábbi cikkünkben is írtunk róla, hogy miért annyira fontos, hogy legyen példaképünk. Szükségünk van az útmutatásra, arra, hogy felnőjünk saját magunkhoz képest, hogy folyton keressük a változást, a fejlődési lehetőséget. A példakép nem kell, hogy ismert személy legyen, lehet akár az egyik szülőnk, vagy testvérünk is. A lényeg, hogy folyamatos inspirációt nyújtson nekünk, anélkül, hogy hasonlítani akarnánk rá. A munkában érdemes például magunk mellé venni egy tapasztalt mentort, akinek adunk a véleményére, tapasztalatára, szakmai tudására; amihez hosszútávon igazodni szeretnénk.

4)) A jó hallgatóság

Mindenkinek szüksége van valakire, aki néhanapján meghallgatja, és együttérez vele. Nem, nem, ez a személy ugyanakkor nem kell, hogy „lelki szemetes” legyen! Partnernek kell lennie abban, hogy meghallgatja a másik gondolatait, problémáit, történeteit, és esetenként, -ha kérik-, véleményt is nyilvánít róluk. Ez a fajta kapcsolat, partnerség kizárólag adok-kapok rendszerben működhet igazságosan, tehát nekünk is vissza kell adni a ránk szánt figyelmet, törődést, hallgatást.

5)) A második család

Furcsán fogalmaztunk, de ő az a jó barát egy személyben, akivel bármit bármikor meg lehet beszélni, meg lehet osztani. Jót és rosszat is egyaránt. Ő az, aki minden körülmények között kiáll értünk, és akiért mi magunk is tűzbe tennénk a kezünket. Olyan is lehet számunkra, mint egy testvér, akivel kimondatlanul is összetartozunk, bízunk egymásban és rengeteg mindenen keresztül megyünk életünk során.

Ha a felsoroltak közül, akár egy ilyen személyt is magad körül tudhatsz, jól becsüld meg a társaságát, segítőkészségét, partnerségét! Tanuld meg kimutatni felé a háládat, néhanapján mondj köszönetet a támogatásért, amit tőle kapsz! Ha bármihez csapatot választasz magad köré, igyekezz mindig építő, támogató embereket „toborozni”, akikkel kölcsönösen jól tudtok együtt dolgozni, és/vagy támogatni egymást!