10 életlecke, hogy még boldogabb legyél!

Borítókép: 10 életlecke, hogy még boldogabb legyél! Forrás: europress
Nem is kell túl sok trükk egy élhető, szerethető élethez: csak engednünk kell, hogy a jó dolgok magukkal ragadjanak!

Néha csak egy kis emlékeztetésre van szükségünk ahhoz hogy tudjuk, nekünk egész jó kis életünk van. Ha netalán mégis hiányzik belőle valami, jobb ha még időben felhívjuk rá a figyelmünket, és megpróbálunk még jobban arra a területre fókuszálni, abba fektetni a legtöbb energiát. Valójában nem is kell túl sok trükk egy élhető, élvezethő élethez, egyszerűen csak bele kell engednünk magunkat, hagynunk kell, hogy a jó dolgok természetességgel találjanak ránk, és ragadjanak magukkal. Ha megtanuljuk ezeket a dolgokat élvezni, és néhanapján még tudatosan örülünk is annak, amink van, nem járhatunk túl rossz úton a boldogság felé!

1>> Egyél-igyál!

Az étel és az ital nem kizárólag a létfenntartásunk miatt fontos, hanem azért is, mert igazi élvezetet jelenthet számunkra. Ne vond meg magadtól a jó, minőségi ételeket és italokat, add meg a módját az étkezésnek, ugyanakkor maradj mértékletes az egészséged megőrzése érdekében!

2>> Mozogj!

Tartsd karban a tested, add meg neki nap mint nap a szükséges mozgást! Tudatosítsd magadban, hogy mennyire szerencsés vagy, hogy a tested egészséges, fogadd el, minden apró szépséghibájával együtt, adj hálát azért, hogy benne élhetsz!

Forrás: europress

3>> Dolgozz!

Tornáztasd a szellemed és a fizikumod munkával, hogy kívül-belül hasznosnak, értékesnek érezhesd magad, és hogy minden feladat megoldásával egyre több lehess, fokozatosan fejlődhess!

4>> Higgy magadban!

Ismerd a képességeidet, tudd, hogy mi mindenre vagy képes, feszegesd a határaidat a személyes fejlődésed érdekében! Bármibe is kezdesz, azt a magadba vetett hittel tedd, könyvelj el minél több önálló sikert!

5>> Törődj!

Legyél emberi, empatikus, törődő másokkal szemben! Segíts, ha segíteni tudsz, és ne várj érte fizetséget! Folyamatosan ápold a baráti, rokoni és a számodra fontos kapcsolatokat!

Forrás: europress

6>> Fejlődj!

Mindig állj készen az új befogadására; tanulj; hagyd, hogy a változás, az újdonság beférkőzzön az életedbe!

7>> Érezz!

Engedd, hogy az érzéseid is vezessenek; hagyd, hogy az ösztönöd, érzeteid, megfigyeléseid, érzelmeid meghatározó szerepet kapjanak az emberi kapcsolataidban és a munkádban! Ettől leszel igazi, hús-vér ember.

Forrás: europress

8>> Szeress!

Mutasd ki az érzelmeidet másoknak, küldj egyértelmű jelzéseket a számodra fontos személyeknek! Terjeszd ki a szereteted a közvetlen környezetedben, és tanítsd meg a gyerekeidnek, hogy ez az egyik legfontosabb emberi érzelem.

9>> Maradj egészséges!

Óvd az egészséged, mert az a legfontosabb dolog az életedben! Hiszen annak megléte nélkül semmi mást nem tehetsz majd gondtalanul és felszabadultan. Figyelj oda magadra, a tested, szervezeted jelzéseire, és add meg neki, amire szüksége van a jóléthez!

10>> Mondj köszönetet!

Tudatosítsd magadban, hogy mi mindened van, amiért hálás lehetsz, és kik azok az emberek, akiknek köszönettel tartozol azért, hogy az életed részei, esetleg pozitív befolyásolói, irányítói! Ne tartsd magadban: mindig mondj köszönetet azoknak, akikről úgy tartod, sokat tettek a boldogságodért!