5 ok, amiért a szeptember a legjobb hónap a célkitűzésekhez

Borítókép: 5 ok, amiért a szeptember a legjobb hónap a célkitűzésekhez Forrás: europress
A szeptember az egyik legjobb időszak az újrakezdésre. Feltöltődve, most érdemes definiálnunk a céjainkat és belevágnunk a megvalósításukba!

Ó, hogy hányszor fogadunk meg mindenféle dolgot egy év leforgása alatt! Aztán ezekből a fogadalmakból, vagy célkitűzésekből végül csak igen keveset valósítunk meg valamiért. Talán néha nem vagyunk elég kitartók, de az is könnyen lehet, hogy szimplán csak rossz az időzítés. Nem, ez nem a kifogások keresése, mindössze egy kevés tapasztalat újra és újra lefuttatása lelki szemeink előtt. A legtöbb célunkat nem nagy meglepetésre év elején fogalmazzuk meg, melyek közül csak igen kevéssel érünk révbe. De mi lenne, ha a célkitűzéseket meghagynánk akkorra, amikor már bőven benne vagyunk az évben? Szerintem a szeptember remek időszak a tervezéshez, döntések előkészítéséhez, akcióink elindításához. Hogy miért gondolom így, most összegyűjtöttem.

Forrás: europress

1# Kellően feltöltődhettünk a nyáron

Szeptemberben újult erővel eshetünk neki mindenféle projektnek, hiszen jó esetben 1-2 hét pihenés a hátunk mögött van. Ilyenkor sokkal nyugodtabbak vagyunk, összeszedettebben tudunk gondolkodni, és talán a legjobb formánkat is hozzuk mindenben.

2# Még 4 hónap van az évből

Az pedig rengeteg mindenre elég ám! Gondold csak végig, hogy mi minden történt veled az elmúlt 4 hónapban, és meglátod, hogy igazam van! Még ha hosszasnak is tűnik egy-egy cél megvalósítása, érdemes belevágnod, mert viszonylag kevés idő alatt is sokat lehet haladni, kisebb, rész célokat teljesíteni.

Forrás: europress

3# A „vissza a suliba” jegyében

Amikor elkezdődik az új tanév, egyébként is magával ragad minket az újdonságok, az ismeretlen, a felfedezendő dolgok iránti érzés. Érdemes meglovagolnunk ezt a hullámot és egy kalap alá venni ezekkel a céljainkat!

4# Ekkor van a „karrier bumm”

Ősszel rendezik a legtöbb állásbörzét, expót, és a nyári szünetből visszatérve a HR-esek is ilyenkor kezdenek el foglalkozni az új munkaerő toborzásával. Ha a céljaid között esetleg a karrieredet érintő dolgok is szerepelnek, ez a legjobb időszak a cselekvésre.

5# Többet figyelünk befelé

Az ősz beálltával jobban visszahúzódunk az otthonunkba, több időnk jut a gondolatainkra, a bennünk zajló folyamatok vizsgálgatására. Érdemes hagynod, hogy magával ragadjon ez a hangulat, hiszen ennek segítségével fokozatosan építheted önmagad.

A cikk írója szerzője, aki szívesen segít neked a céljaid kitűzésében, és persze megvalósításában! Kattints ide, ha kérdeznél tőle! ;-)