Így éld túl, ha nem bírod a testvéred választottját!

Borítókép: Így éld túl, ha nem bírod a testvéred választottját! Forrás: europress
Tudjuk, nem túl hálás téma, de ettől még a probléma létezik. Sajnos...

Ha egy jóbarátunk párjával nem vagyunk képesek szimpatizálni, azt még általában kibírjuk, elfogadjuk, átvészeljük valahogy. Más azonban a helyzet, ha a közvetlen környezetünkbe, a családunkba érkezik egy olyan valaki, aki nem nyeri el a tetszésünket. Tipikus példa szokott lenni erre a testvérünk választottja, akivel szemben, - rosszabb esetben, - már előre támasztunk bizonyos elvárásokat. Ha pedig ezek nem teljesülnek, akkor általában fő a fejünk, hogy hogyan is változtathatnánk ezen. Az első válasz az, hogy sehogy; hiszen nincs mit tenni, a családunkba kívülről érkező emberek személye nem lehet kívánságműsor tárgya.

Összegyűjtöttük, hogy miként érdemes viselkedni ilyen helyzetekben, bármilyen komoly, vagy komolytalan is legyen a kapcsolat „végkimenetele”.

Forrás: europress

# Fogadd el!

Szerencsére nem neked kell a testvéred választottjával élned. Fogadj el minden választását, hiszen egész biztos, hogy meg vannak az okai, amiért együtt vannak.

# Ne játszd túl, hogy örülsz!

Amikor találkoztok, közös programot szerveztek, maradj semleges, ha amúgy egy kis megerőltetés árán is csak negatívan tudnál viselkedni! Egy-két órát bárkivel ki lehet bírni, ezt is ki fogod majd. Semmi értelme, hogy álarcot vegyél fel, és megjátszd, hogy élvezed a társaságát, hiszen a következő és az azt követő alkalommal is ugyanezt a szintet kéne produkálnod. Ha csak nem szeretsz színészkedni, ezt mindenképp felejtsd el!

# Hallgasd meg a tesód verzióját!

Ha alkalmad nyílik egy őszinte beszélgetésre a tesóddal, akkor tudakold meg az érzéseiről, és arról is, hogy milyen pozitívumokat kap a társától! Lehet, hogy a látszat csal: például csak nehezen nyílik meg mások előtt, és csak egy kis időre van szüksége a családba való beilleszkedéshez.

Forrás: europress

# Mondd el a véleményed!

Egy ilyen bensőséges alkalommal megpróbálhatod finoman megfogalmazni az aggályaidat, esetleg irányítottan rákérdezni az általad negatívnak vélt dolgokra a kapcsolatuk tekintetében. Ugyanakkor ne próbáld meg befolyásolni az érzéseit, vagy gondolatait, mindössze beszélgessetek az érzelmekről! A beszélgetés végén erősítsd meg a testvéredben, hogy számíthat rád, és abban is, hogy puszta jó szándékból, aggódásból hoztad fel ezt a témát.

# Adj még egy esélyt!

Ha hosszabb távon sem változik semmi, és látszólag jól megvannak együtt, akkor lehet, hogy csak a receptoraid mondtak csődöt. Próbálj tiszta lappal indítani: még azt is megteheted, hogy leülsz a választottjával beszélgetni, és elmondod neki a korai félelmeidet, elnézést kérsz, és felajánlod, hogy kezdjétek újra a megismerkedést!