Mi van az edzős táskámban? – 11 elengedhetetlen kellék

Borítókép: Mi van az edzős táskámban? – 11 elengedhetetlen kellék Forrás: europress
Ezek nélkül a cuccok nélkül mi nem indulunk el az edzőterembe, vagy a jóga órára. Illetve szinte sehova, ahova sportolni megyünk.

Mindenkinek más és más lapul az edzésre magával vitt csomagjában. Vannak, akiknek csak a legszükségesebbek, és vannak akiknek az edzéshez hozzátartozó rituálé minden összes kelléke. Szerintünk így, vagy úgy, de ezek ma már elengedhetetlen kellékek, amik lássuk be jó szolgálatot tesznek nekünk, ha egy kis mozgásra adjuk a fejünket. Szóval semmi sem hasztalan! Nézd meg, mi mindent pakolunk be az edzős tatyónkba!

Forrás: thechalkboardmag.com

1) Az edzős táska

Ez már önmagában egy nélkülözhetetlen kategória. Hogy miért? Mert mi sem szeretjük a többi holminkkal együtt tartani az edzésen hordott, és később jó izzadt cuccunkat. Épp ezért egy trendi, de legfőképpen praktikus darabot választunk, amit tudunk vállon és/vagy háton vinni; könnyen tisztítható az anyaga; és elegendő belső zsebbel rendelkezik, ahhoz, hogy a legapróbb dolgainkat is elrejthessük benne.

2) Fitness karóra

Ez egy olyasvalami kell legyen, amivel nézhetjük az időt, a részeredményeinket, esetleg a pulzusunkat; és ami ma már képes ezeket az adatokat a számítógépünkre, telefonunkra, vagy tabletünkre továbbítani, ahol mi majd szép kis statisztikát készíthetünk.

3) Két típusú ruházat

Rövid és – hosszúnadrág, ujjatlan felső, és rendes póló. Sosem tudhatjuk, mikor romlik el az idő, ha szabadban edzünk, és akkor is jól jön a biztosíték, ha az egyik elszereléssel valami baleset történik, - például kilyukad, vagy elszakad.

Forrás: decathlon.hu

4) Tréning kesztyű

Egy pár tréning kesztyű, abban az esetben, ha különböző sportszereken dolgozunk. Egy ilyenben megakadályozzuk a kezünk szerekhez való hozzáizzadását, és a felhólyagosodástól, kirepedezéstől is megkímélhetjük őket.

5) Mikroszálas törölköző

Ez a fajta sport törcsi gyorsan magába szívja a nedvességet, és nagyon hamar megszárad. Olyat választunk, amit egészen kicsire össze tudunk hajtogatni, hogy ne foglaljon túl sok helyet a táskánkban.

6) Jó sok hajgumi

Mert ugyebár pont akkor nem szoktunk találni a táskánkban, amikor a legjobban kéne. Épp ezért egy egész csomagot tartunk az edzős cuccunkban, hogy a hajunk ide-oda lobogása ne legyen akadály a mozgás ideje alatt.

7) Szűrős vizes kulacs

Tele kellemesen hideg vízzel. A szűrők segítenek megszűrni a klórt és egyéb káros anyagokat az ivóvízből, és esetleg értékes magnéziumot is adnak az italodhoz.

Forrás: europress

8) Könnyű zenelejátszó

Telis-tele gyors és motiváló zenékkel. A kedvenc edzős playlistünk nélkül nem megyünk sehova, mert ha alábbhagy a lelkesedésünk, bizony jól jön egy energiafröccs!

9) Snack, müzliszelet

Hogy edzés előtt vagy után pótolni tudjuk a szükséges energiát. Általában valamilyen gyümölcsös verziót választunk, amelyekből már bőven van bio választék is.

10) Polár pulcsi

Mindig felkészülünk a hőmérséklet változásra, főleg, ha este indulunk neki az edzésnek. A pulóver jól jön akkor is, ha ugyan nem fázunk, de nagyon megizzadtunk, hiszen ilyenkor érdemes egy váltó felsőrészt áthúznunk, hogy biztosan elkerüljük a meghűlést.

11) Rugalmas edzőcipő

Ami a lehető legkényelmesebb, és legjobban igazodik a lábunk formájához. Mindig az általunk űzött sportnak megfelelőt választunk, hogy kiküszöböljük a csúnya láb feltöréseket, vízhólyagokat, kisebesedéseket.