3 rossz szokás, amit a boldog emberek nem csinálnak

Borítókép: 3 rossz szokás, amit a boldog emberek nem csinálnak Forrás: europress
A következő 3 rossz szokást szinte mindenki öntudatlanul, ám de annál nagyobb természetességgel képes beépíteni a mindennapjaiba, aztán pedig megállapítani, hogy mennyire „szar az élet”!

Sokszor észre sem vesszük, hogy a mindennapos rosszul beidegződött viselkedésünk választ el bennünket egy elégedettebb élettől, attól, hogy esetleg boldogabbak lehessünk. A következő három rossz szokást szinte mindenki öntudatlanul, ám de annál nagyobb természetességgel és gyakorlattal képes beépíteni a mindennapjaiba, aztán pedig megállapítani, hogy mennyire „szar az élet”, vagy hogy „neki mindig csak a rosszból jut”.

Pedig egy kevés önreflexióval, a magunkra és a viselkedésünkre való tudatos odafigyeléssel óriásit javíthatunk az általános vélekedésünkön, hozzáállásunkon.

Forrás: europress

1. Ne légy negatív!

Úgy valóban nehéz boldognak és kiegyensúlyozottnak lenni, hogy állandóan puffogsz, vagy keseregsz valamin. Főleg, ha ez olyasvalami, ami még meg sem történt, vagy esetleg csak elképzelésed van róla milyen lehet, valós tapasztalatod nincs is. Vedd le a vészmadár jelmezt, hagyd magad mögött a folytonos károgást és pesszimizmust, és próbáld meg mindenben meglátni a jót! Még ha bizonyos dolgokban épp csak a szikráját is lehet a jónak felfedezni, érdekes tapasztalat lehet neked végül rálelni ezekre. Fogd fel úgy, mint egy próbatételt, amiből a végén csak győztesként, optimistábban kerülhetsz ki!

2. Ne akarj mindenáron megfelelni másoknak!

Ez bizony nehéz falat! Mert mire nevelnek minket egész életünkben: a megfelelésre. Felelj meg az iskolában, a szüleidnek, a párodnak, a főnöködnek, és még sorolhatnánk. Csak úgy lehet levetkőzni ezt a belénk ültetett megfelelési kényszert, hogy idővel rájövünk, nekünk magunknak mi a fontos! Vagyis hozunk bizonyos szabályokat a saját sikeres működésünk érdekében. Képesek kell legyünk meghúzni a saját határvonalainkat, és tudatosan alakítani azt, hogy nekünk mi fér bele. Ha mindig mások elvárásai szerint élünk, hol marad a saját személyiségünk kiteljesedése? Rúgd fel a korlátokat, változtass a munkádon, a környezeteden, vagy a valakihez fűződő kapcsolatodon, és kezdj el a saját elvárásaid, várakozásaid szerint élni!

Forrás: europress

3. Ne legyél mártír!

Ha mártírként viselkedsz, akkor az emberek is akként fognak kezelni téged. Ne vállalj többet, mit amire érzésed szerint képes vagy; ne terheld túl magad, hogy valamivel erőn felül elkészülj; ne csinálj dolgokat csak azért, hogy valaki elégedettebb legyen – miközben pocsékul érzed magad! Ne add fel a magadra, vagy a számodra fontos dolgokra, személyekre szánt idődet azért, hogy egy hivatalos dolog, vagy munka meg legyen! Ne sorold mindig egyel hátrébb a személyes igényeidet! Igenis, vedd be néha azt a „leszarom tablettát”, és lásd meg a saját szemeddel, hogy mégsem dől össze a világ! Ne állj neki éjfélkor pogácsát sütni a gyereked sulis bulijára, hanem elégedj meg azzal, ha másnap reggel megveszed a sarki cukrászdában! :-) Ne rombold magad, hanem építsd; adj magadnak lehetőséget a feltöltődésre, a pihenésre és a kiteljesedésre!