3 kérdés, amit tegyél fel magadnak, ha válaszúthoz érkezel a karrieredben!

Borítókép: 3 kérdés, amit tegyél fel magadnak, ha válaszúthoz érkezel a karrieredben! Forrás: europress
Biztos, hogy a jó döntést hozod meg, ha karrier váltásban gondolkozol? Válaszold meg ezeket a kérdéseket, és máris egy nagy lépéssel közelebb kerülsz a saját megoldásodhoz!

Akármilyen is legyen a jelenlegi állásunk, el szokott jönni az a pillanat, amikor elmélázunk rajta, vajon megérné-e váltani. Talán épp szó sincs róla, hogy más lehetőségek várnának ránk, anélkül esünk gondolkodóba; és persze az is lehet, hogy már nem bírjuk a feszültséget a jobbnál jobb ajánlatok kereszttüzében. Bármelyik verzió is legyen érvényben, millió gondolat cikázik a fejünkben, ami megoldást, vagy választ akar belőlünk kicsikarni.

„Érdemes elfogadnom ezt az ajánlatot?”, „Jobban fog tetszeni az új munkám, mint a jelenlegi?”, „Nehéz lenne most valami újba belekezdenem?”. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel bombázzuk önmagunkat, de közben csak a töredékére adjuk meg magunknak a választ. Pedig érdemes lenne elsősorban a kérdéseinkkel foglalkozni, hiszen azokon keresztül juthatunk el a saját megoldásainkhoz. Ha igyekszünk megválaszolni a következő 3 velős kérdést, azzal már rögtön közelebb kerültünk a jó döntés meghozatalához.

Forrás: europress

1. Kivé válok azáltal, ha az új lehetőség mellett döntök?

Érdemes magunkban tisztázni, hogy ki vagyunk most, mit akarunk, hova tartunk. Illetve, hogy ezek mennyiben fognak megváltozni, ha egy új állás mellett tesszük le a voksunkat. Pozitív lesz-e az a változás? Milyen új, jó hozadéka lehet neki, a vágyott jobb anyagiakon, vagy pozíción kívül? Miért választom az újat a régivel szemben? Mivel leszek több általa, miben fejlődöm? Ha ezekre őszinte válaszokat adsz magadnak, akkor szinte már gondolatban meg is született benned a döntés.

2. Ha nem élek a lehetőséggel, mit fogok csinálni?

Mi fog történni, amennyiben a helyemen maradok? Érhetek-e el akkor is pozitív változást? Mit fogok másként csinálni a jelenlegi pozíciómban? Mi hozhat majd örömöt, feltöltődést, megújulást? Hogyan kezdek neki a lehetséges változtatásnak, a munkám minőségi javításának? Ha szereted a jelenlegi munkádat és nagyjából minden klappol vele kapcsolatban, nem biztos hogy tovább kell állnod, ha jön egy új lehetőség! Nézz szét a saját házad táján, és igyekezz megújítani a lehetőségeidet, a körülményeidet! Lehet, hogy ezzel is elégedett leszel!

Forrás: europress

3. Biztos a jó dolog hajt a választásban?

Le kell tisztáznod magadban, hogy mi a célja a választásnak! Mi az, ami valójában motivál? Sokszor a jobb ígéretek reményében teljesen megfeledkezünk arról, mi is lenne a lényeg. Hajlamosak vagyunk olyasmit előtérbe helyezni, hogy egy új helyen milyen státusz, vagy esetleg anyagi előnyök várnak ránk, ahelyett, hogy azt vizsgálnánk, vajon beleillik-e a hosszútávú elképzeléseinkbe, képesek leszünk-e mellette önmegvalósítani, vagy hogy boldogabbak lehetünk-e általa. Ha az utóbbiakra egyértelmű igen a válaszunk, talán nem is kell tovább haboznunk, hanem meg kell tennünk a szükséges lépéseket a változásért.