4 ütős ötlet névjegykártya készítéshez

4 ütős ötlet névjegykártya készítéshez
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A hagyományos névjegyek ideje már rég lejárt! Ennek ellenére még mindig igen sok régi vágású papírfecni jön velünk szembe a találkozókon, rendezvényeken. Ha teheted, így változtass rajta: legyen trendi a saját névjegyed!

Sajnos az üzleti világban rengetegen szembesülnek vele, hogy a különböző találkozókon, konferenciákon, eseményeken kapott névjegyeik időről időre tornyosulnak, ám ha ismét a kezükbe kerül közülük néhány, a legtöbb esetben egyáltalán nem emlékeznek az illetőre, akitől kapták. Nos erről nem csak a rossz arc- és névmemóriánk tehet, hanem bizony a kártya készíttetője, birtokosa is. Tudjuk persze, hogy a nagy multi cégeknél meg van kötve a munkavállalók keze, és hogy be kell érjék az egységes, vállalati kártyák osztogatásával; így a cikkünk most inkább azokhoz az olvasókhoz szól, akik maguk dönthetnek a névjegykártyájuk elkészítéséről.

Az a tapasztalatunk, hogy az emberek többsége csak azokat a partnereket jegyzi meg a névjegye alapján, akiket képes valamilyen módon a kártyához kötni. Vagyis minden bizonnyal a kártya tulajdonosa egy szembetűnő, nem túl mindennapi darabbal rukkol elő, amikor pedig átadja, az átadás képe és a meglepetés emléke beíródik a fejekbe.

Végig vettük, hogy milyen megkülönböztető paramétereknek érdemes teljesülnie egy névjegykártya tervezés és gyártás folyamán ahhoz, hogy a mi névjegyünk igazán egyedi lehessen, és hogy a legtöbben emlékezzenek ránk, ha a kezükbe kerül.

Kép
forrás: europress

1. Jól válaszd meg a papírt!

Nagyon sokan beleesnek abba a hibába, hogy a papír minőségén próbálnak spórolni, mondván, hogy úgy több kártya tud elkészülni egy azon összegből. Sajnos ez a lehető legrosszabb hozzáállás, hiszen senki nem fog emlékezni a hatszázadik ugyanolyan gagyi papírból készült névjegyünkre. Éppen ezért válasszunk jobb minőségű, különleges tapintású, esetleg vastagabb papírt a nyomtatáshoz! Rengeteget javíthatunk az összképen, ha egy érdekes textúrájú papírra nyomtatunk, esetleg még fóliát is kérünk rá a sérülékenység csökkentése céljából.

2. Tedd személyessé!

A helyzet az, hogy a szabvány téglalap formájú névjegyek ideje már jó néhány éve lejárt. Azok kártyáját jegyezzük meg a legjobban, akik valami formabontó ötlettel állnak elő, például a névjegyük formája a cég logójukat idézi! Azonban nem csak a formával, hanem a színekkel és a szöveggel is lehet hasonló hatást elérni. Ezért érdemes lehet elgondolkozni valami figyelemfelkeltő szövegen, szlogenen, vagy humoros feliraton, esetleg élénk színkombináción is. A személyesség tehát már rég nem azt jelenti, hogy rányomtatjuk az egyébként is vállalhatatlan igazolvány fotónkat a kártya egyik oldalára! Úgy kell átadnunk a magunkról szóló információt, hogy azt a fogadója érdekesnek, különlegesnek, esetleg viccesnek találja.

Kép
forrás: europress

3. Légy formabontó!

Még vissza egy kicsit a formához: szerencsére a nyomdaipari cégek is végtelen lehetőséget biztosítanak már a megrendelőknek, így tényleg 100%-ig a fantáziádra bízhatod a dolgot. Vannak, akik kétszer akkor kártyát készíttetnek, van akik átlátszót, vagy háromszög alakút és olyanok is akadnak, akik középen lyukasat, vagy összehajtogathatót. Gondold át, hogy mi illik a céged, vagy az általad képviselt szolgáltatás/termék profiljába, és kezdj ötletelésbe, miként tudnád ezt megjeleníteni egy apró kártyán is! Ha például sajtokkal foglalkozol, a lyukas sárga névjegyet egyértelműen neked találták ki; de inkább rád bízzuk a munka velejét!

4. Hagyd a kártyát a csudába!

Ugye te is szeretsz hasznos dolgot, vagy ajándékot kapni a partnereidtől? Miért ne követhetnéd a példájukat te is, méghozzá úgy, hogy összekapcsolod a névjegy készítéssel? Keress fel egy reklámajándékkal foglalkozó profi céget, - például ezt, - és csináltass velük látványtervet több termékre is! Ilyen lehet például egy pendrive, post-it tömb, nyakpánt, vagy egyéb irodai eszköz. Készíttesd el a „névjegyedet” ezekre a kézzel fogható és hasznos tárgyakra, és a találkozókon ezekkel mutatkozz be a partnereidnek! Így egész biztosan meg lesz náluk az elérhetőséged, csak az irodai asztalukra kell majd pillantaniuk!

12 karikatúra a felnőttkorról, amellyel mindannyian azonosulni tudunk

Szeretjük az ilyen sokértelmű, duplafenekű, jelentőségteljes rajzokat...

Amikor beszólnak a gyerekedre a boltban – a legkiakasztóbb történetek olvasóinktól

Egy korábbi cikkünkre, amely arról értekezett, hogyan szóltak be egy anyukának a hipermarketben, számos felháborodott olvasói reakció érkezett.

7 tipp, hogyan szúrd ki a hamisítvány sminkterméket!

Ezen jellegzetességekre való odafigyeléssel elkerülhető, hogy hamisított terméket vásárolj!

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

15 lapszám 10 áráért! Az Éva magazin több, mint gondolnád. Ha most rendeled meg az Éva magazint, 15 lapszámot kapsz 10 áráért! Az előfizetési díj így 10 425 Ft helyett most csak 6950 Ft. Jól hangzik, igaz?

Csak 6950 Ft