6 tipikus jel, hogy veszélyesen pörgős életet élsz

Borítókép: 6 tipikus jel, hogy veszélyesen pörgős életet élsz Forrás: Getty Images
Egy idő után magad sem értheted, mi nem stimmel körülötted...

A mindennapok rohanásában, az állandó megfelelési kényszerben talán nem is veszed észre, mennyire veszélyes lehet nem lassítani a mókuskerék forgásán, és egy idő után már magad sem értheted, mi nem stimmel körülötted. Érezheted fásultnak, fáradtnak, de akár üresnek is magad, ami lehetnek akár a kimerültség vagy a kiégés jele is, de az is lehet, hogy megérett nálad egy komolyabb életmódváltás. Jó, ha időnként emlékezteted magadat, hogy semmi sem lehet fontosabb az egészégednél, és a karriered érdekében csak annyit vállalj, amennyit tényleg elbírsz, a magánéletedben pedig fontossági sorrendet állíts fel, hogy teret adj a pihenésnek is.

Forrás: GettyImages

A most következő jelek arra utalnak, hogy rendkívül pörgős életet élsz, amit cseppet sem lesz könnyű lassítani az egészséged megvédése érdekében, de mindenképp megéri!

1)) 10 perc után már hiányzik a multitasking

Nézel egy filmet, ebédelsz, beszélgetsz valakivel és egyszer csak azon kapod magad, hogy ismét a kezedbe vetted a mobilodat és a hírfolyamot görgeted, akár teljesen öntudatlanul.

2)) Nem tudsz leállni

A pihenés alatt is mintha valami zizegne benned, ami állandó aktivitásra késztet. Képtelen vagy lazítani és lassítani a szellemedet.

3)) Bepánikolsz, ha nem tudod hol hagytad a telefonodat

Mivel a mobil lassan már a köldökzsinórod a külvilághoz, ezért teljesen kétségbeesel, ha nem tudod magad mellett.

4)) Rosszul érzed magad, ha lekéstél valamiről

Ha például nem te tudsz meg először egy fontos hírt vagy információt, kevesebbnek érzed magad. Már egyáltalán nem szeretsz lemaradni dolgokról, mert az azt jelentené, hogy nem tudsz megfelelni az elvárásoknak. Pedig talán nem is kéne.

5)) Mindenáron hallatni akarsz magadról

Számodra már az a természetes, hogy mindig mindenkivel azonnal meg tudod osztani, mit csinálsz éppen, merre jársz, mire gondolsz. Nem telik el nap, hogy ne lennél online, vagy hogy bármilyen kütyü nélkül indulnál útnak.

6)) Későn fekszel, korán riadsz

Eszméletlenül sokáig elhúzod a pihenő időszakot – annak egy részét is inkább filmezéssel, információszerzéssel töltöd –, majd reggel az a belső hang ébreszt, hogy azonnal kelned kell, ha mindenről időben akarsz értesülni.