Így töltődj fel, ha idén nem mész nyaralni! – 6 tipp

Borítókép: Így töltődj fel, ha idén nem mész nyaralni! – 6 tipp Forrás: europress
Ha otthon töltöd a nyarat, akkor sem kell lemondanod az igazi pihenésről! Adunk néhány tippet, hogyan érdemes nekiállnod a mindennapos lazításnak.

Nos igen, nyár van és valóban a csapból is az folyik körülöttünk, hogy ki hol tölti a vakációját, hova megy hosszú hétvégére, vagy last minute-tel. De mi van, ha valamiért úgy alakult, hogy mi most kivételesen nem tudunk elutazni, világgá menni, új helyeken feltöltődni? Valahogy mégis csak szükségünk van egy kis lazításra, kikapcsolódásra, hogy aztán újult erővel folytassuk a munkánkat! Íme néhány hasznos tipp, amiből ha néhányat beépítesz a napjaidba, egészen kellemes nyarad lehet még úgy is, ha csak az otthonod kényelmét élvezheted, nem pedig egy tengerparti szállodáét!

1. Turbózd fel magad!

Kényeztesd kicsit magad: menj el egy masszázsra, csináltass egy új frizurát, vegyél néhány habfürdő golyót, ami esténként segít ellazulni egy kád vízben! Te tudod mennyi fér a büdzsédbe, így annak megfelelően válassz valamit, amitől jobb lehet a közérzeted, és amivel kicsit meg is jutalmazod magad!

2. Felejtsd el, hogy mi mindent „kéne”!

Nyár van, az effajta nyavalygásnak nem most van itt az ideje. Ha eddig nem csináltál meg valamit, akkor ne a legmelegebb, legtikkasztóbb napokra időzítsd, hiszen tud az még várni, ha eddig is tudott! Amihez nincs kedved, azt egyszerűen ne csináld: tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy most az egyszer tényleg csak azt csinálod a szabadidődben, amit a tested-lelked kíván!

Forrás: europress

3. Vezess be egy rövid relaxációs rutint!

Adj magadnak minden napból legalább 15 percet arra, hogy csak a testeddel és az érzeteiddel kelljen törődnöd! Most nem a zsírégetés, vagy a fogyás a cél, hanem tisztán a mozgás öröme! Végezz jóga, pilates, vagy hasonló gyakorlatokat, ami segítségével átmozgatod az elgémberedett végtagjaidat és közben képes vagy befelé, önmagadra is figyelni! Az elégetett kalóriák számolása ráér máskor is!

4. Alakíts ki egy pihenő sarkot!

Legyen egy kis zug a lakásban, ami csak a tiéd! Na jó, nem kell kisajátítani, de legyen azért meg a lehetőséged, hogy oda bármikor elvonulhass egy fél órára meditálni, vagy olvasni egy jó könyvet! Ha hétközben nem is, de hétvégén mindenképp szánj egy kis időt magadra, amikor elbújsz a külvilág elől!

Forrás: europress

5. Találj egy nyári hobbyt!

Lehet ez olyan, ami vízhez kötődik és mondjuk a helyi uszodában könnyen végezhető, de végre időt szakíthatsz a hétvégi bringázásra is! Nem csak sporttevékenységben gondolkozhatsz, találhatsz valami kézimunkás elfoglaltságot is: kerámiázz, batikolj, fess, varrj, vagy bármit, ami igazán kikapcsol!

6. Reggelizz kényelmesen!

Hétköznap esténként tervezd meg, hogy mit fogsz másnap reggelizni! Ha tudod, készítsd össze előre, hogy reggel már csak egy kávét, vagy teát kelljen főznöd! Ülj le a kedvenc magazinoddal, vagy weboldaladdal, tegyél be egy jó zenét és a lehetőségeidhez mérten egyél ráérősen! Hétvégén reggelizz az ágyban, nyújtózz nagyokat, akár maradj egész nap pizsiben, ha jól esik és ha megteheted!

Ti mivel szoktátok pótolni a nyaralást? Várjuk a tippeket Facebookon!