Így regenerálódj egy nem túl hatékony nap után!

Így regenerálódj egy nem túl hatékony nap után!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nem minden nap kell, hogy a munka hősei legyünk! Vannak napok, amikor tényleg nem fűlik a fogunk a munkához és vigaszként megnézünk egy-két kisállatos videót a munkahelyünkön. Van harmincat. :-)

Mindenkivel megesik, hogy vannak napok, amikor a munkával gyakorlatilag nem halad semmit. Állandóan elkalandoznak a gondolatai, legszívesebben bárhol máshol lenne, csak az irodában nem, és ahelyett, hogy azt a rémisztően hosszú Excel táblát töltögetné, inkább megnézi a huszadik kisállatos videót is a Facebookon, csak, hogy legyen még öt perc „önideje”, amit csak azért sem fog munkával tölteni. Semmi gond! Ez bárkivel előfordul egy melegebb nyári napon, amikor majd felforr a fejünk a hőségtől, de egy átlagos napon is szólíthat arra a szervezetünk, hogy semmi mást ne csináljunk, csak nézzünk ki a fejünkből, vagy hogy délig ágyban maradjunk. És mivel persze ez utóbbit nem mindig tudjuk neki megadni, - lévén, hogy dolgoznunk kéne, - legtöbbször azt a megoldást választjuk, hogy aznap „semmittevők” leszünk.

Olvasd el ezt is!

Miután pedig nagy nehezen sikerült így elütnünk a nap jelentős részét, lelkiismeretünk figyelmeztet, hogy ez így egyáltalán nem járja, sőt, hogy igen nagy hülyék vagyunk, hogy másnap kétszer annyit kell majd dolgoznunk a kis kilengésünkért cserébe. Ettől aztán még nyomottabbak leszünk, hazavisszük a másnapi munka terhét a vállunkon, és egyáltalán nem tudunk lelazulni.

De hogyan vegyük rá mégis a testünket – és persze a szellemünket is -, hogy sikerüljön regenerálódnia, és hogy másnap erőnk teljében állhassunk vissza a feladataink mögé? Íme néhány tipp, hogy megtanuld elengedni az aznapi semmittevést, és hogy másnaptól jobban menjen a munka!

Kép
forrás: europress

# Ne stresszelj rajta!

Attól mert úgy érzed, hogy kidobtál pár órát az ablakon, még egyáltalán nem biztos, hogy így is van. Hiszen a szervezeted nem véletlenül jelezte, hogy szüksége van egy kis megállóra, feltöltődésre! Fogadd el, hogy nem mindig a legjobb az időzítése, ennek ellenére még nem hiába int a lassításra! Szerencsére a világ nem állt meg amíg te a neten lógtál, másnap minden megy onnan, ahol elvesztetted a fonalat. Nyugi!

# Csinálj meg apróbb dolgokat!

Akár olyanokat, amiket már egy ideje halogatsz. Nem kell, hogy ezek munkahelyi dolgok legyenek, lehetnek otthoni feladatok is, mint például, hogy végre átválogatod a hegyekben álló reklámszatyrokat a konyhában. Ha nem szellemi munkát választasz, még át is mozgathatod magad közben, amivel segíthetsz aktivizálni a fáradt testedet.

Kép
forrás: europress

# Készíts egy to-do listát!

Na persze nem nyomasztás céljából, hanem épp ellenkezőleg! Ha leírod a következő napi teendőidet, az annyit jelent, hogy egyben ki is írtad magadból a terhet. Legalábbis azt a részét, ami segít tisztázni, hogy pontosan mennyi is az annyi. Mert egyáltalán nem mindegy, hogy úgy hiszed, legalább 50 dolgot kell megcsinálnod, miközben valójában csak 15-öt, és egy egész napot szorongasz miatta! Elő a listával, így könnyebben teszed túl magad az ellazázott napodon!

# Találd meg a kedv motivátorodat!

Ez a legklasszabb dolog, amit csinálhatsz! Kapcsolódj ki valami olyasmivel, ami igazán feltölt! Ha ahhoz van kedved, hogy órákon keresztül sorozatot nézz, vagy az Angry Birdöt püföld, hát tedd azt! Ha másra sem vágysz, mint egy óriás pastrami szendvicsre, jó sok üdítővel, akkor add meg magadnak! Mozogj, nevess, énekelj, tombolj, rajzolj, zuhanyozz, egyél! Tök mindegy mit csinálsz, a lényeg, hogy igazán jól érezd magad, és hogy általa másnap újra teljes lényeddel állj majd készen a produktívabb munkára!

Mindenki tudja, hogy létezik 11 különbség női és férfi munkaerő között

Találjátok ki, melyik nemet övezi nagyobb megbecsülés.

Te leveszed a cipődet, ha vendégségben vagy?

Nem mindenkinek egyértelmű, és olyan is akad, aki szerint erre senki sem kötelezhető...

Terhesség előtti bakancslista, ami segíthet ellazulni

Készítsd fel magad testben és lélekben az anyaságra!

Így mentette meg a 10 éves fiú koraszülött öccse életét

A 10 éves Jayden Fontenot-t igazi hősként tisztelik Amerika-szerte, miután múlt pénteken világra segítette kisöccsét, aki idő előtt, a 34. hétre érkezett.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Éva 1 éves előfizetés (10 lapszám) - Sulinap akció

Csak 3475 Ft