Mindig kíváncsi voltál, milyen lehet a Harvardra járni? Huppanj le a kanapédra és próbáld ki!

Borítókép: Mindig kíváncsi voltál, milyen lehet a Harvardra járni? Huppanj le a kanapédra és próbáld ki! Forrás: online-learning.harvard.edu
Mitől olyan menő a Harvard? Most megtudhatod.

Ha megpróbálnánk összegezni, hány hollywoodi sikerfilmben hallottunk eddig utalást a méltán híres Harvard Egyetemről, valószínűleg kiakadna a számológépünk. De most komolyan: felmerült eddig bárkiben a kérdés, hogy erre az eszméletlenül nívós egyetemre valójában mennyire lehet nehéz bekerülni? Mi mindig is úgy gondoltuk, hogy nagyon. Mostantól azonban már ez sem elérhetetlen, ugyanis még mi is – igen jól olvastad, te is és én is –, simán hallgathatjuk a Harvardon folyó jobbnál jobb kurzusokat, naná, hogy online és naná, hogy akár a saját nappalinkból is.

Az ingyenes kurzus egyre népszerűbb külföldön, hiszen számos egyetemi és főiskolai campus tartja fontosnak, hogy ilyen módon is elérhetőbb legyen az emberek számára, s még több követőt, potenciális jövőbeli hallgatót gyűjtsön magának. A legtöbb ilyen oldalon egyébként vannak ingyenes és fizetős kurzusok is, utóbbiak elvégzésével pedig már egyfajta oklevelet is szerezhetünk. Mostanra pedig sokak nagy örömére a Harvard is megnyitotta online kapuit az érdeklődők előtt, így már bárki belehallgathat egy-egy igazán érdekes órába, természetesen tudományterület-specifikusan. Nézd meg, miket hallgathatsz a Harvardon, és ha tetszik valamelyik kurzus, ne habozz jelentkezni rá!

Mert ezért érdemes felnőttként is mindig tanulni valamit!