Hogy másokon segítsenek – 13 sztár, aki nyíltan felvállalta, hogy pszichiátriai betegséggel küzd

Borítókép: Hogy másokon segítsenek – 13 sztár, aki nyíltan felvállalta, hogy pszichiátriai betegséggel küzd Forrás: instagram
A mentális betegségeket még ma is rengetegen szégyellnivaló dolognak tartják. A legtöbb hollywoodi celeb azért mesél a depressziójáról vagy az ADHD-jéről, hogy segítsen szembenézni a tabuval.

Magyarországon egyes adatok szerint minden ötödik ember pszichiátriai beteg. A leggyakrabban a depressziót diagnosztizálják a mentális betegségek közül. Az ilyesmi sajnos nem válogat társadalmi státusz tekintetében, még Hollywoodban sem. Az is sűrűn tapasztalható, hogy a depresszió, a pánikbetegség vagy a bipoláris szindróma elviselhetetlen mélységig hatol a páciens pszichéjében, aki ily módon drogokhoz nyúl – ez történt Demi Lovato énekes–színésznővel is, aki több évig tartó absztinencia után pár hónapja ismét visszaesett, és a hírek szerint jelenleg is rehabon van. A galériában többek között őt is idézzük, merthogy már korábban vehemensen kampányolt a mentális betegségek iránti nagyobb toleranciáért.

Kattintsatok a galériára és ismerjétek meg a hollywoodi sztárok gondolatait arról, hogy mit éltek át, amikor mentális betegségekkel küzdöttek:

pszichiátriai betegség,mentális betegség,pszichiátria,egészség
Az Éva Egészség 80. oldalán részletesen írunk a pszichiátriai betegségek felismeréséről és az itthoni lehetőségekről.