Nincs jobb példakép a gyerekeink előtt, mint egy nemzetközi híresség, igaz? Ez a 11 sztár jól megmondja a véleményét a témában

Borítókép: Nincs jobb példakép a gyerekeink előtt, mint egy nemzetközi híresség, igaz? Ez a 11 sztár jól megmondja a véleményét a témában
Madonna, Jennifer Lawrence, Zendaya és más popkulturális ikonok beszélnek arról, hogy milyen érzés, amikor minden lépésedet abból a szempontból is figyelik: megfelelő hatással vagy-e a kiskorú tévénézőkre.

Sztárnak lenni nem csak a paparazzik és a magányos életmód miatt nyomasztó, hanem azért is, mert amint az ember híres lesz, fölöttébb nagy nyomás nehezedik rá. Ha nem viselkedik eléggé kiegyensúlyozottan, ha nem tesz meg mindent azért, hogy ne a részegen készült fotói terítsék be a bulvármédiát, akkor a karrierje nagyjából 15 perc után be is fejeződik. Kivéve persze, ha eleve bulvárhősnek született. Szóval nagyjából minden döntését (ebből a szempontból is) mérlegelnie kell. De kell-e valóban? Lehet-e úgy élni, hogy egyfolytában az lebeg a szemed előtt: mit fognak szólni a tinédzser vagy még fiatalabb rajongóim szülei?

Úgy tűnik, hogy hosszú távon mégiscsak az éri meg, ha egy közszereplő megpróbál saját maga előtt hiteles lenni, és reménykedik abban, hogy ezzel nincs rossz hatással a fiatalokra (hovatovább a saját karrierjére). Az alábbi összeállításban a 21. század legnagyobb popikonjaitól idézünk – történetesen mindegyikük nő, és mindegyiknek megvan a véleménye a példaképstátuszról:

Neked ki a példaképed? Az Éva magazin áprilisi lapszámában Péterfy Bori és még öt ismert ember válaszolt a kérdésünkre. Kattints a fotóra a részletekért! :)

A cikk elkészítésében közreműködött Hámori Zsófia.