Sztárok, akik traumatizálódtak a filmjük forgatása közben

Borítókép: Sztárok, akik traumatizálódtak a filmjük forgatása közben Forrás: Pinterest
Christina Applegate terápiába járt a legújabb tévésorozata után, de messze nem ő az egyetlen, akit pszichésen megviselt a saját színészi alakítása.

A napokban Christina Applegate egy művészeti fesztivál pódiumán bevallotta, hogy a Dead To Me című tévésorozat forgatása után terápiába kezdett járni.

Belegyalogoltam olyan problémákba, amikkel szembe kellett néznem. Katartikus élmény volt

– mondta az Egy rém rendes család tinisztárjaként híressé vált színésznő, aki amúgy ezt pozitív élményként értékelte, mármint hogy végre szembe tudott nézni velük. A Dead To Me egyébként két nő találkozásáról és szokatlan barátságáról szól. Az egyik (Applegate) fölöttébb furcsa hozzáállással gyászolja balesetben elhunyt férjét, a másik pedig (Linda Cardellini) ugyanabba a gyászcsoportba jár, mint ő, és valami nagyon bűzlik körülötte.

Mondanunk sem kell, hogy a filmtörténet számtalan esetet tart számon, amikor konkrétan a forgatás okozott nehezen gyógyuló lelki traumát a színészeknek. Volt köztük olyan, amit fizikai trauma váltott ki, volt, amit a bezártság vagy a különleges jelmez; előfordult, hogy a rendező vagy a producer lelki terrorja tett be a sztároknak; és persze százával tudunk konkrét szexuális zaklatásról is, amit az esetek túlnyomó részében ugyancsak nehezen lehet feldolgozni, ha egyáltalán.

A galériában összegyűjtöttünk néhány emblematikus esetet, amikor a színész nyolc napon túl gyógyuló lelki sérülést (esetleg azt is és mást is) szerzett egy forgatás során – nézzétek:

fotók: Pinterest