Ruccanj ki Szlovéniába, szép helyek vannak arra!

Szlovénia,tó,kirándulás,utazás,látnivaló,élmény Forrás: unsplash
A környező országok tele vannak olyan felfedezésre váró helyekkel, amit semmiképp ne hagyj ki. Most Szlovéniából hoztunk egy gyönyörű kedvcsináló videót.

Szlovéniába akár már két, három napra is érdemes kiruccani, mert gyönyörű helyeket láthatsz. Autóval mindössze 4 óra, repülővel pedig 25 perc alatt ott lehetsz. Összeszedtünk néhány látnivalót, ha a videó hatására azonnal csomagolni kezdtél. Így legalább tudod, hogy pontosan merre indulj!

Slovenia Is Incredible!

Slovenia Is Incredible! Credits: Hamza Mujtaba Films

Posted by Stamped on Friday, March 15, 2019

Látnivalók

1. Piran: az egyik legszebb látnivaló Szlovéniában. Piran óvárosa egy kis félszigeten terül el. A Velencei Köztársaság idejében alakult ki az óváros kinézete, rengeteg reneszánsz, barokk műemléket találunk itt. Érdemes nyáron jönni, mert jókat fürödhetünk a strandokon.

2. Bled: Hatalmas hegyek között található a Bled-i tó. A tó különlegessége, hogy egy kis szigetecske és egy templom van a tó kellős közepén.

3. Ljubljana: romantikus óvárossal vár Szlovénia fővárosa. Alig van 300.000 lakosa a városnak.

4. Celje: Szlovénia harmadik legnagyobb városa. A legszebb helyi látnivaló kétség kívül a vár. Ide mindenképpen érdemes felmászni.

5. Bohinj tó: Az egyik legszebb hegyvidéki tó Szlovéniában. A Triglav Nemzeti Park területén található, így könnyen összekapcsolható a Vintgar szurdokkal, vagy a Bled-i tóval.