Színpadra kerül a Gőgös Gúnár Gedeon

Borítókép: Színpadra kerül a Gőgös Gúnár Gedeon Forrás: Kleb Attila
55 éve alig született olyan kisgyerek Magyarországon, aki ne találkozott volna Gőgös Gúnár Gedeonnal legalább egyszer. Most pedig el is játsszák és táncolják a könyvet. Az ötlet eredetileg a könyv szerzőjének unokájától jött.

Emlékeztek Gőgös Gúnár Gedeonra? Varga Katalin könyve, benne kisgyerekeknek szóló versekkel és mesékkel, 1962-ben jelent meg először, utána jó néhány nemzedék felnőtt rajta. Így nézett ki:

Két évvel ezelőtt Varga Katalin unokája, Tarján Veronika elérkezettnek látta az időt arra, hogy Veronaki nevű zenekarával feldolgozza nagymamája verseit. A zeneszerzők Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál, a zenei anyag pedig népzenei, balkáni és popzenei elemeket is tartalmaz. Egy sor sikeres koncertet már maguk mögött tudhatnak, most pedig öt táncos és színész közreműködésével színpadra is viszik a zenés-verses anyagot a tatabányai Jászai Mari Színházban Vidovszky György és Gyevi-Bíró Eszter rendezésében (utóbbi a koreográfus is).

Hát így. A bemutató november 12-én esedékes. Nézzétek meg az előzetesként is szolgáló „így készült” videót, amelyből kiderül, hogy az alkotók miként emlékeznek vissza kora gyerekkoruk egyik legfontosabb könyvére:

Apropó, mit gondolsz, melyik játék a legnépszerűbb 2017-ben? Kattints a galériára: