Mit talál egy gyerek a magyar nyelvű neten, ha rákeres a magömlés szóra? Hát, elég keveset, sajnos

Mit talál egy gyerek a magyar nyelvű neten, ha rákeres a magömlés szóra? Hát, elég keveset, sajnos
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Ez derül ki egy nemrég közzétett kutatásból, amelynek készítői arra volt kíváncsiak, hogy mennyi információ áll a tizenévesek rendelkezésére online a szexről, a szerelemről, a testképről vagy a biológiai érésről. Egy másik, európai szintű felmérés szerint a 7–10 évesek harmadik leggyakoribb keresőszava a pornó.

Körülbelül 10-szer annyi információ van a magyar neten a menstruációról, mint a magömlésről – derül ki a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány és a Neticle nemrég közzétett kutatási eredményeiből. Általánosságban a lányokról szóló témák sokkal gyakoribbak, míg a fiúk nemi érése tabu – állítják a készítők, akik kulcsszavak összegyűjtésével és algoritmus-alapú elemzésével mérték fel a magyar nyelven fellelhető website-okat, fórumokat, blogokat, videócsatornákat.

Kép
forrás: Getty Images
Olvasd el ezt is!

Az eredmények között akad néhány érdekes információ is, például:

– az „első csók” gyakoribb keresőkifejezés és többször említik meg a felhasználók, mint az „első szerelem” és az „első szex” szavakat együttvéve,

– a gyerek és a szex szövegkörnyezetében egyfolytában jelen van a neten az erőszak, a félelem, a zaklatás, a bántalmazás és ezek szinonimái,

az első menstruáció kapcsán sokkal több negatív érzelem, gondolat merül fel, mint az első magömléssel kapcsolatban.

Kép

A kutatás során szerzett tapasztalatok egybevágnak a Yelon website és mobilalkalmazás (amelyről indulásakor már írtunk, itt) működése közben összegyűltekkel; ez a Hintalovon Alapítvány szexedukációs programja. Az a céljuk, hogy ingyenesen biztosítsanak hiteles információkat testképről, szexről, párkapcsolatokról, pubertásról és bármilyen serdülőkori problémákról a 10–18 éveseknek. „A gyerekek egyre korábban érdeklődnek a szexualitás iránt... Egy európai kutatás szerint a 7–10 évesek harmadik leggyakoribb keresőszava a pornó, ezzel szemben ebben a korosztályban nem vagy csak ritkán találnak valóban nekik szóló, tényszerű tartalmakat a szexualitásról” – olvasható a Yelon sajtóközleményében.


Miért ne néznéd meg ezt a galériát is?

Nézd meg a galériánkat> 4 kép
4 fontos kérdés, amit fel kéne tenned az anyukádnak a szexről
Tovább olvasok
Komolyabban vesszük a fiúk fájdalmát, mint a lányokét

Egy friss kutatás szerint máshogy becsüljük meg a különböző nemű gyerekek fájdalmát. Nagyobbra becsüljük a fiúk fájdalmát a lányokéval szemben.

Nyolc dolog, amire még használhatod a régi telefonodat

Mielőtt visszavinnéd a szolgáltatónak vagy elektronikus hulladék válna belőle, nézd meg, hogy nem tudod-e még valamire használni az elfekvőben levő okostelódat.

Kövess minket

A negyed éves Éva előfizetésed mellé most fél évig az APA magazin 3 lapszámát is megkapod

Csak 2970 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem