Ez történik a bőröddel a piros betűs napokon

Ez történik a bőröddel a piros betűs napokon
Forrás: Europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Minden nő érzékeli bőrén a tüneteket.

Fáj a hasad, feszül a melled, ideges vagy és csokit ennél egész nap? Ilyenkor már tudhatod, hamarosan meg fog jönni. Sajnos nem csak ezekkel a tünetekkel jelez a tested, de még a bőröd által is. Eláruljuk, mi miért történik.

1. A hormonszint felborulása miatt szuperolajos lehet a bőröd

Az androgén hormonok szintje folyamatosan változik a testedben a hónap minden napján. A menstruáció előtt 1 héttel olyan magas lesz ez a szint, hogy a bőröd sokkal több olajat termel. Ilyenkor érdemes bevetni egy jó arctonikot.

2. Az olajos bőr aknéhoz vezet

Ha nem kezeled jól a túlolajosodott, fénylő bőrt, könnyen csúnya pattanásaid alakulhatnak ki. Ezt kerüld el úgy, hogy alkoholmentes tisztítókkal alaposan áttisztítod a bőrödet, és radírozod is rendszeresen.

3. A hajad is zsírosodik

A hormonok nem csak a bőrödet, de a hajadat is kibillentik olajegyensúlyából. Ebben az időszakban könnyebben olajosodik és lelapul. Őrizd meg a nyugalmadat, és továbbra is épp úgy és azzal moss hajat, mint máskor, így hamar visszaáll az egyensúly.

Ennél aranyosabban nem lehet beszélni a gyerekekkel az apjuk félrelépéséről – így csinálta anno Diana hercegnő

Az utóbbi hónapokban minden Diana hercegnőről szól, hiszen most van a halálának 20. évfordulója, így olyan titkok, információk is kiderülnek róla, amik korábban rejtve maradtak.

Ide utazz a horoszkópod szerint, ha HALAK jegyű vagy!

Maxold ki a pihenést egy csodás vízparti helyen!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

5 lapszám Éva + 5 lapszám InStyle

Csak 2995 Ft