Házi praktikák pattanások ellen, amik működnek, és amik nem

Borítókép: Házi praktikák pattanások ellen, amik működnek, és amik nem Forrás: Europress
Vajon melyek az igazán beváltak?

Az internet tele van pattanások elleni megoldásokkal és receptekkel, de vajon mindegyik olyan hatékony, mint amilyennek mondják? Sajnos nem. Eláruljuk, melyek a bevált tippek, és melyeket érdemesebb inkább kihagyni.

Nem válik be: Alkohol

Az alkohol sajnos rosszabb eredményt ér el, mint amilyen előtte volt a bőr. A pattanások ugyanúgy megmaradnak, de még szárít is, ha erős alkohollal mosod le az arcodat vagy kened a pattanásokra. Kerüld el, ahogy az alkohol tartalmú arctisztító lemosókat is.

Beválik: Teafa olaj

Válaszd a teafa olajos lemosókat vagy csak simán töröld át teafa olajjal a bőrödet, ha pattanások kínoznak. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása ismert, és valóban gyógyítja ezeket a bőrgondokat.

Nem válik be: Citromlé

Csökkenti ugyan az arc olajosodását, de a citromsav irritálhatja a bőrt, ha egy kicsit is érzékeny. Ráadásul ha citromlével törlöd le az arcod, majd napra mész, kiütéseid is lehetnek. Inkább ne alkalmazd.

Beválik: Aszpirin

Az összetört, majd vízzel kicsit felhigított aszpirin gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, és tényleg hamar elmulasztja a pattanásokat. A szalicilsavas készítményt bőrgyógyászok is javasolják. Próbáld ki!