Bőrápolás 1x1: Ezeket érdemes feltétlenül tudnod

Borítókép: Bőrápolás 1x1: Ezeket érdemes feltétlenül tudnod Forrás: Europress
A gyönyörű bőr érdekében nem árt ezekről tudnod.

A bőr a test legnagyobb része, ezért hatalmas figyelmet kell rá fordítani. Megvédi a testhődet, vizet és D-vitamint tárol a tested többi része számára, ingereket küld az agynak, hogy érezzhess rajta keresztül.

Három részből áll, a hámból, az irhából és a bőraljából, mindegyik réteg más-más tevékenységekért felelős. A felhám védelmez, az irha miatt rugalmas, a bőralja pedig energiát raktároz, hőszigetel és tompítja a fizikai fájdalmakat.

Íme, néhány tény, amiket biztosan nem tudtál a bőrről!

1. Egy arcmasszázs remekül képes stimulálni a kollagéntermelést. A kollagén szükséges a bőröd rugalmasságához, ránctalanságához. Havonta-kéthavonta látogass el egy fél órás arcmasszázsra, feszesítsd vele bőrödet.

2. Sosem vagy túl fiatal, azaz nem tudod eléggé időben elkezdeni az arcápolást. Már húszévesen elkezd a kollegénből veszteni az arcod, így huszonévesen el kell kezdeni krémeket, tonikokat, olajokat használni.

3. Mielőtt arcot mosol, alaposan tisztítsd meg a kezed, így lesz igazán tisztító a mosás. Ne hagyd, hogy a bacik átmenjenek a kezedről az arcodra.