5 bőrápolási szokás, ami többet árt, mint használ

Borítókép: 5 bőrápolási szokás, ami többet árt, mint használ
Fontos bevezetned egy szépség rutint, de nem mindegy, ez miket tartalmaz.

Létezik néhány olyan fürdőszobai szokás, amellyel többet ártasz a bőrödnek, mint amennyit használsz. Ezeket ne vidd túlzásba!

Arcradírozás

Bár heti kétszeri radírozás kifejezetten jót tesz a bőrödnek, ha ennél többször esel neki, és dörzsölöd meg az arcodat alaposan, a bőröd hamarosan száradni kezd, és a szárazság miatt pedig elkezd még több faggyút termelni, mint kellene. Elég, ha kétszer radírozol, ne szárítsd ki teljesen!

Ha "pihenteted" a fényvédőzést

Ha azt hiszed, jót teszel a bőröddel, hogy a hidegebb hónapokban mellőzöd a fényvédőt, tévedsz. Ilyenkor ugyanannyira károsak az UV-sugarak, ez nem pihenteti a bőrödet, csak ráncosodást idéz elő.

Ha mindenféle terméket használsz

A legfontosabb, hogy tudd, a bőröd milyen típusba tartozik, és ennek megfelelően válogasd össze a termékeket, amiket használsz rá. Véletlenül se kend össze-vissza más típusokra való krémekkel, lemosókkal.

Túl forró víz

Ha azt gondolod, egy forró vizes arclemosással jót teszel a bőrödnek, eláruljuk, hogy nincs így. A nagyon meleg vízzel durván kiszárítod a bőrt, és felborítod az olajtermelődést.

Túl sokáig használsz egy terméket

Rendben van, ha beválik egy termék, és sokáig használod, de félévente iktass be két-három hetet, mikor másik krémmel kenegeted. Ne hagyd, hogy teljesen hozzászokjon a bőröd egy anyaghoz, néha pihentesd meg.