Az 5 legjobb dolog, amit 30 felett megtehetsz a bőröddel

Borítókép: Az 5 legjobb dolog, amit 30 felett megtehetsz a bőröddel
Minden korban máshogy illik ápolni a bőrt.

Míg huszonévesen a tisztításon kell lennie a hangsúlynak, a harmadik X fölött már egy kicsit másmilyen a tökéletes szépségrutin. Eláruljuk, mi az 5 legjobb dolog, amit tehetsz a bőröddel a harmincas éveidben.

Radírozz rendszeresen

Legalább heti kétszeri radírozást vezess be, lehetőleg finom szemcséjű radírral. Fontos, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket az arcodról, hiszen így lehet igazán friss és üde a bőröd. Arról már nem is beszélve, hogy a ráncosodást is megelőzi.

Napi kétszeri mosás

Még mindig igyekszel minden olajat eltávolítani a bőrödről, igaz? Már nem vagy tini szerencsére, ezért nyugodtan elfelejtheted ezt a szokást. Ha túl gyakran tisztítod az arcod, az szárazsághoz vezet, így jobb, ha reggel gyorsan, majd este alaposan áttörlöd az arcod egy kímélő tisztítóval.

Fényvédő

Szerezz be egy fényvédő krémet, és legyen az alapozód, az ajakápolód és az arcfrissítő permeted is fényvédős, hiszen a harmincas éveidben a legnagyobb ellenséged a káros UV sugárzás.

Kötelező egy jó szemránckrém

Oké, tudjuk, hogy még egyetlen ráncod sincs, de szemkörnyékápolót már a huszas éveidben is illik használni, harminc felett pedig abszolút kötelező. Nagyon jó befektetés egy minőségi, jól kiválasztott szemránckrém, hiszen ennek segítségével lesz igazán feszes a bőr ezen a kényes területen.

Alvás

Bár a munkád biztosan nem egyszerű, alvásra mindenképp szükséged van, és az sem mindegy, mikor. Igyekezz legkésőbb éjfékor lefeküdni, és 7 órát mindenképp aludni naponta. A kollagén termelést ennél jobban semmi sem segíti.