5 dolog, ami a kiütéseket okozhatja a bőrödön

Borítókép: 5 dolog, ami a kiütéseket okozhatja a bőrödön
Több különböző oka is lehet annak, ha kiütések vagy viszketés alakult ki a bőrödön.

A tested bármelyik táján képesek megjelenni a viszkető, fájó foltok, kiütések, amelyek több okból is kialakulhatnak. Elárulunk néhányat, hogy kideríthesd, vajon mi váltja ki őket.

Stresszes vagy

Bizony, a stressz még a bőröddel is képes szórakozni. Ha sokat idegeskedsz, gyengül az immunrendszered, és megjelennek a bőrödön a kiütések. Ha ilyen eredetűek, akkor 1-2 nap alatt el is múlnak, de a nehéz időszakokban visszajönnek.

Sokat izzadtál

Ha az edzőteremnek rendszeres látogatója vagy, biztosan találkoztál már a testeden kiütéssel. Főleg a hajlatoknál gyakoriak, ha nagyon megizzadsz, és utána nem fürdesz meg azonnal. Minden edzés után gyorsan zuhanyozz le, ne várd meg, amíg hazaérsz.

Túl szűk ruha

Ha a méretednél kisebb ruhákat veszel fel, teljesen biztos, hogy egy idő után kiütések jelennek meg rajtad. Ha már kialakultak, néhány napig hordj nagyon laza ruhákat, majd utána szépen lassan visszaállhatsz a szorosabbakra, de nem túl szűkekre.

Gyógyszerek

A gyulladásgátlók, antibiotikumok sokszor okoznak kiütést. Ezek hamar elmúlnak, de ha beveszel egy kalciumot, még jobban felgyorsíthatod eltűnésüket.

Autoimmun betegség

Ha tartósan kiütések vannak a testeden, érdemes megvizsgáltatnod, nincs-e valami olyan betegséged, ami a pajzsmirigyeddel van összefüggésben, vagy esetleg lupuszod. Egy gyors vérvételből megállapítható az ilyesmi.