5 étel, amit kerülj, ha szép, tiszta és egészséges arcbőrre vágysz
Egyes ételek nagy ellenségei a bőrödnek. Olajosodást, kiütéseket okozhatnak, ezért jobb vsak nagyon ritkán enni belőlük. Melyik az 5 főellenség?
Zsíros sajtok
Bár nincs is jobb, mint egy finom camembert, de ha hajlamos vagy az aknéra, pattanásokra, akkor inkább válaszd a sovány, kemény sajtokat, és ha lehet, minél kevesebb tejterméket fogyassz!
Tejcsoki
Napi 1-2 kocka étcsoki kifejezetten jót tesz, de a tejcsoki miatt pattanások alakulnak ki, ha egy kicsit is érzékeny a bőröd. Ráadásul a zsírosodásért, fénylő bőrért is felelőssé tehető a csoki.
Mogyoró
Sajnos az olajos magvak tele vannak zsírokkal, és bár a testednek szüksége van néha zsírra, a mogyorót inkább felejtsd el, ha nem akarsz olajcseppeket a T-vonaladon, illetve ha előfordulnak pattanásaid, a mogyoró még jobban előhozza azokat.
Rántott ételek
Az olajban sült, bundás fogásoknak ugyanaz a hatása, mint az olajos magvaknak, ráadásul a rajtuk lévő só miatt még ki is szárad az arcod.
Cukor
Ha napi 60 grammnál több cukrot viszel be a szervezetedbe, nem csak az elhízás esélyét, de a ráncok kialakításának veszélyét is növeled. Ugye, nem akarsz száraz, ráncos arcot? Akkor kerüld a kristálycukrot!