Túl sokat stresszelsz? Íme 4 feszültségoldó tipp!

Borítókép: Túl sokat stresszelsz? Íme 4 feszültségoldó tipp!
A stressz sokak életét megkeseríti. Ne hagyd, hogy veled ezt tegye!

Néha úgy érzed, felrobbansz az idegességtől, folyton nyomaszt valami, és úgy érzed, szükséged lenne egy kis kikapcsolódásra? Akkor te elég stresszes vagy. Űzd el a feszkót néhány hasznos tippel!

Hanyagold a koffeint!

Ha gyakran idegeskedsz, a koffein csak ront az állapotodon. Cseréld az erős kávékat napi 1-2 teára, így kevésbé leszel ingerlékeny és feszült. A kávé felfokozza az amúgy is labilis állapotodat.

Fuss!

Ha csak akár napi 15-20 percet futsz, akkor is sokat segítesz magadnak. A testmozgás, főleg a futás kikapcsol, feltölt endorfinnal és tudományosan bizonyított, hogy javítja a közérzetet. Nem mellesleg az alakodat is formálja. Igyekezz legalább naponta ennyit mozogni, de ahogy javul a kondid, emelheted is az időtartamot vagy a kilométerek számát.

Viszlát, éjjeli bagolykodás!

Ha kipihent és kisimult akarsz lenni, sajnos nem elég, hogy 7-8 órát aludj, ugyanis nem mindegy, mikor teszed ezt. A leghatékonyabban akkor tudod kipihenni magad, ha éjfél előtt elalszol. Felejtsd el az éjjel 2-ig sorozatnézést vagy számítógépezést, inkább kerülj korán ágyba a hétköznapokon, és kelj másnap stresszmentesen.

Szaglássz nyugtató illatokat!

Válaszd a geránium illóolajat! Nyugtató, lazító hatása miatt hamar eloszlik a feszültség. A kellemes, virágos illat jó érzéseket ébreszt benned, így egy kellemes zene és egy kis illóolaj mellett teljesen ellazulhatsz.