5 dolog, amit tilos csinálnod, ha zsíros a bőröd

Borítókép: 5 dolog, amit tilos csinálnod, ha zsíros a bőröd
Rövid időn belül javul majd a bőröd állapota.

Ha zsíros bőrrel küzdesz, biztosan mindent megteszel az állandó kifénylés ellen. Na, de mik azok a hibák, amiket mindenki elkövet, pedig nagyon nem szabadna?

Túlszárítás

Ha túlzottan szárító hatású tonikokkal mosol arcot, ellenkező hatást fogsz elérni, mint szeretnél. Minden olajat eltűntesz a bőrödből, és ezzel arra készteted, hogy még többet termeljen, így még annál is zsírosabb lesz, mint volt. Kímélő készítményeket használj!

Ne nyomkodd!

Soha ne ess neki az arcodnak. Ha nem megfelelően távolítod el a pattanást, nagyobb kárt okozol, ezért mindig szakemberre bízd a dolgot.

Ezeket ne edd

Tiltólistára kell raknod egyes bőrzsírosító ételeket. Ilyenek az olajos magvak, a csoki és az olajban kisütött ételek. Iktasd ki ezeket, és a bőröd megszépül.

Ne mosd forró vízzel!

Kizárólag langyos vizet alkalmazz. A forró víztől kiszárad a bőröd, ami miatt még több olajat fog termelni, és emelett rémes, húzódó érzés is kialakul, a zsírosság viszont nem szűnik meg.

Ne használj krémes alapozót!

Fénylene tőle az arcod. Neked a kompakt, por vagy hab állagúakat találták ki. Ezek szépen mattítanak és olaj felszívó hatásukat is kifejtik.