6 gyors és egyszerű tipp nagyon száraz bőrűeknek

Borítókép: 6 gyors és egyszerű tipp nagyon száraz bőrűeknek
Ha rettentően húzódik, viszket a bőröd, esetleg hámlik is, gyors segítségre van szükséged, ugyanis nagy valószínűségel extra száraz bőröd van.

Néhány egyszerű dolog betartásával csökkentheted a bőröd extra szárazságát. Elég, ha odafigyelsz a következő 6 dologra!

1. Használj megfelelő termékeket!

Bár nagyon zsíros érzést keltenek a nagyon száraz bőrre való termékek, de hidd el, direkt erre vannak kifejlesztve. Ne fél tőlük, kend be jól a bőrödet, és hagyd, hogy beszívódjon.

2. Óvatosan tisztítsd az arcodat!

Ha alapból száraz a bőröd, vigyázz, nehogy még jobban kiszárítsd tisztító termékekkel. Nagyon óvatosan, száraz és érzékeny bőrre való sminklemosókkal, tonikkal és micellás vízzel vagy natúr szappannal mosd le este és reggel az arcodat.

3. Jól válassz alapozót!

Inkább krémes vagy habos alapozóval sminkelj, és a por állagút felejtsd el, hiszen az tovább szárítja a bőrt, ráadásul a szárazság miatt kialakult apró ráncokba is beül.

4. Avokádó olaj

Használj rendszeresen avokádó olajat fürdés után. Kend be vele minden testrészedet, hagyd beszívódni és már másnapra tapasztalhatod, hogy a húzódó érzés megszűnt. A könyökökre és térdekre fordítsd még több figyelmet.

5. Hidratálás!

Elengedhetetlen, hogy teljesen megfelelően hidratált legyen a bőröd. Használj naponta kétszer hidratáló krémet, és éjszakára jöhetnek az olajok, szérumok is. Miután megmostad a bőrödet, óvatosan, de alaposan töröld szárazra, és csak akkor krémezz, mikor már teljesen felitattad a vizet.

6. Langyos legyen a víz!

Bár jól esik a forró fürdő, a nagyon meleg víz hihetetlenül szárít. Állítsd kellemesen nem túl hidegre, de nem is melegre a tust, mikor fürdesz, így megóvod a bőrödet.