Tippek aknés bőrre - Tudtad, hogy a pezsgő is jó ellene?

Borítókép: Tippek aknés bőrre - Tudtad, hogy a pezsgő is jó ellene?
Ha már régóta küzdesz aknéval, fogadd meg tippjeinket!

Bár már rég elmúlt a tinikor, a bőrproblémák még mindig kínoznak? Tehetsz néhány dolgot azért, hogy elkerült az egyik legidegesítőbb bőrhibát, az aknét.

1. Inkább sms-ezz!

Ha nem nyomod olyan gyakran az arcodhoz a telefont, kevesebb szennyeződés kerül a bőrödre, és tisztább marad az arcod, így a pórusaid sem tömődnek el. Ha telefonálsz, inkább használj head setet, vagy tartsd egy kicsit távol az arcodtól a telefont és a kórokozókat.

2. Cserélj minél gyakrabban ágyneműt!

Sajnos akármilyen tisztaság is van a lakásodban, az ágyneműdbe akkor is beférkőznek nem túl szimpatikus kis lények, akik ártanak a bőrödnek. A koszos párnahuzatok egyenes úton vezetnek eltömődött pórusokhoz, aknéhoz. Mosd ki hetente egyszer a huzatokat!

3. Ahogy hazaérsz, mosd le a sminket!

Tudod, ha nem szellőzik a bőr, az akne megkörnyékezi. Az izzadást mindenképp kerüld el sminkben, azaz sose sportolj alapozóban, illetve nyáron is inkább csak színezett krémet használj a meleg napokon.

4. Pezsgőbontás!

Nos, ez a legkellemesebb tipp. Nyiss ki egy üveg pezsgőt, és amellett, hogy egy pohárral megiszol, vattakorongra öntött pezsgővel törölgesd át az arcodat. A benne található savak jótékony hatással vannak az aknés bőrre.

5. Támadd meg aszpirinnel!

Törj össze egy aszpirin tablettát, keverd össze mézzel és citrommal, majd 10 percig hagyd fent pakolásként. Az aszpirin hatékony fegyver az akne ellen külsőleg alkalmazva.